Meizu'dan orta seviyeye özel yeni telefon: M6s

Meizu M6s
Meizu M6s

Çinli üretici Meizu, fiziksel ana menü tuşunu ortadan kaldıran M6s isimli fiyat / performans akıllı telefonunu duyurdu. İşte detaylar...

Geçen sene Aralık'ın son günlerinde M5s ve M5 Note olarak isimlendirdiği alüminyum gövdeli iki yeni akıllı telefonunu ülkemizde satışa çıkaran Meizu, bu kez de M6s ile sahneye çıkıyor. Orta seviyede fiyat / performans dengesini koruyan cihazlar arasına yerleşecek olan M6s, özellikle tasarım tarafında önceki nesillere göre önemli farklar barındırıyor.

Meizu M6s'in boyuları 152 x 72.54 x 8 mm. Ağırlık ise 160 gram seviyesinde.
Meizu M6s'in boyuları 152 x 72.54 x 8 mm. Ağırlık ise 160 gram seviyesinde.

Tasarım ayrıntıları: İnce çerçeve ve kaldırılan fiziksel ama menü tuşu!

Tepe seviyesi akıllı telefonlarda sıkça karşımıza çıkan ince ekran çerçeveleri artık orta ve hatta giriş seviyelerdeki modellerde de sunuluyor. Bu tasarım detayı Çinliüreticinin yeni modeli için de geçerli denilebilir. Altta ve üstteki çerçeve boşluğu biraz fazla olsa da ekran kenarlarındaki incelik gayet makul seviyelerde. Tasarım tarafında belki de en önemli detaylardan biri ise telefonun sağ yan kısmında çentik sistemine geçiş yapılmış olması. Bu yapı sayesinde parmak iziyle kilit açma işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Orta seviyedeki yeni akıllı telefon, Android 7.1.1 mobil işletim sistemiyle geliyor.
Orta seviyedeki yeni akıllı telefon, Android 7.1.1 mobil işletim sistemiyle geliyor.

Tasarımdaki bir diğer ayrıntı ise artık fiziksel ana menü tuşunun tamamen ortadan kaldırılmış olması. Böylece yine iPhone X'da olduğu gibi bu işlem yazılımsal olarak sistem içinden halledilebiliyor. M6s'te, Halo olarak isimlendirilen kontrol sistemi sanal ana menü tuşu sayesinde aktif edilebiliyor. Halo'nun gerçekleştirebildiği ana işlemler ise şu şekilde listeleniyor:

  • Geri dönmek,
    Ana menüye dönmek,
    Uygulamalar arasında geçiş yapmak,

Teknik detaylar: Altı çekirdekli işlemci, 18:9 oranında ekran, 16 MP arka kamera, 8 MP ön kamera ve daha fazlası...

Samsung'un ürettiği altı çekirdekli Exynos 7872 yongasının sunulduğu telefonda 5.7 inç boyutunda 1440 x 720 piksel çözünürlükte ve 18:9 oranında görüntüler oluşturabilen ekran bulunuyor. Depolama tarafında 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki farklı kapasitenin yer verildiği cihazda ayrıca microSD kart yuvasıyla kapasiteyi önemli oranda artırabilmek mümkün. Diğer detaylar arasında 3000 mAh kapasitedeki bataryayı ve metal gövdeyi de belirtmek gerekiyor elbette. Yeni nesil USB Type-C arabiriminin sunulduğu akıllı telefon yarın (19 Ocak 2018) itibariyle satışa çıkarılıyor ve en düşük opsiyonlu model 155 dolar. Elbette bu fiyatın ülkemiz için geçerli olmadığını da belirtelim.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >