Mercedes yöneticileri gizlice Tesla araçlarını inceledi

Tesla mercedes
Tesla mercedes

Elektrikli otomobil alanındaki başarısıyla diğer markaları kıskandıran Tesla Motors, hayran bırakan araçlar geliştirmeye devam ediyor. Mercedes yöneticisi de bu araçların sırrını öğrenmek için aracın yanına kadar gelerek fotoğraf vermeyi göze aldı.

Bir çok dev otomotiv üreticisi elektrikli modellerini geliştirmeye hazırlanıp, bir iki yıl içinde pazara sunacağını açıklarken, Tesla 1.9 saniyede 100 km / s hıza ulaşan modeli Roadster'i bile tanıttı.

Tesla Roadster.
Tesla Roadster.

Roadster sergilenmedi

Durum böyle olunca Los Angeles fuarında da en ilgi çeken standların başında Tesla yer aldı. Model S, Model X ve Model 3'ü sergileyen ABD'li şirket fuarda kısa süre önce tanıttığı ve 100 km hıza 1.9 saniyede ulaşan spor modeli Roadster'i sergilemedi.

Mercedes Takipte

Ama buna rağmen daha satışa sunulmadan tüm dünyadan 400 binin üzerinde sipariş alan Model 3 herkesin ilgi odağındaydı. Hürriyet gazetesinden Emre Özpeynirci'nin haberine göre Mercedes AMG'nin CEO'su Tobias Motors ve Mercedes'in otomobillerden sorumlu Dünya Başkanı Britta Seeger, Model 3'ü incelerken objektiflere yakalandı.

En büyük rakip

Pazardaki en büyük rakibi Tesla karşısında elini güçlendirmek isteyen Mercedes, 10.8 milyar dolarlık yatırım ile 2022 yılına kadar Çin'de 'EQ' markası adı altında 10 elektrikli otomobili üretip, piyasaya süreceğini açıklamıştı. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Alman firması Tesla’ya karşı büyük bir hamle yaparak Eylül'de Frankfurt Fuarı'nda da gözdağı vermişti.

Mercedes EQ.
Mercedes EQ.

Concept EQ ile ne kadar ciddi bir rakip olduğunu göstermek isteyen Mercedes'in tüm açıklamalarına rağmen elektrikli otomobil konusunda premium rakiplerinin biraz gerisinde kaldığı da ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >