Microsoft, Age of Empires efsanesinin çıkış tarihini açıkladı

Age of Empires
Age of Empires

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre 20.yılını kutlayan strateji oyunu, Age of Empires: Definitive Edition 20 Şubat'ta kullanıma açılacak.

Dünyanın en büyük oyun etkinliği olan E3 oyun fuarında tanıtılan ve ilk olarak 20 yıl önce çıkarılan Age of Empires o dönem büyük bir ilgiyle karşılanmış ve milyonlarca kişi tarafından oynanmıştı.

Oyun ile ilgili yapılan açıklamada Microsoft Studios ve Forgotten Empires’ın, Age of Empires üzerinde çalıştıklarını belirtildi.

4K görüntü desteği ile gelecek

Microsoft'tan beklenen açıklama sonunda geldi. Şirket 20.yıla özel yeniden geliştirilen oyunun 20 Şubat'ta çıkarılacağını duyurdu.

Tanıtımı gerçekleştiren Microsoft Studios’un Kreatif Direktörü Adam Isgreen, Age of Empires’ın 20. yılına özel yenilenmiş bir versiyonunun müjdesini vererek yeni versiyonun adının Age of Empires Definitive Edition olacağını duyurmuştu.

PC platformlarında oynanacak oyun 4K görüntü desteği ve ile XBOX Live çoklu oyuncu desteği gibi yeniliklerle gelecek.

Microsoft Studios tarafından geliştirilen oyun ilk olarak 1997 yılında kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Sonrasında bu çıkışları 1999 ve 2005 yılları izledi. Oyunun çıkış tarihi ve fiyatı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >