Microsoft Office uygulamalarına antivirüs özelliği eklendi

Microsoft Office
Microsoft Office

Microsoft, Office belgelerini tarayarak zararlı makroları ortaya çıkaran yeni bir güvenlik çözümünü duyurdu. Yani aslına bakılırsa Office uygulamaları içine antivirüs sistemi dahil edilmiş oldu.

Birkaç ay önce eğitim odaklı Flipgrid platformunu satın alan Microsoft, bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. Özellikle Office uygulamaları için geliştirilen yenilikler, bu 'eğitim' kategorisi altında birçok farklı detay sunuyor. Mevcut uygulamalar aynı zamanda 'güvenlik' ve 'gizlilik' konusunda da yenilikler içeriyor. Şöyle ki; artık Office uygulamalarının bünyesine kötü amaçlı makroları algılayan antivirüs özelliği de dahil edildi.

Office belgelerinde gerçekleştirilen tarama sonrasında makroların zararlı olup olmadığı net bir şekilde görülebiliyor.
Office belgelerinde gerçekleştirilen tarama sonrasında makroların zararlı olup olmadığı net bir şekilde görülebiliyor.

Office belgelerini tarıyor!

AMSI yani Antimalware Tarama Birimi olarak isimlendirilen bu sistem, tümantivirüslerle birlikte çalışabiliyor ve Office belgeleri açıkken aktif bir koruma sağlıyor. Aynı zamanda Windows Defender entegrasyonuyla birlikte ortaya çok güvenli bir yapı çıkıyor.

Şu anda bu sistem Word, Excel, PowerPoint ve Publisher gibi Office 365 uygulamaları içerisinde ekstra güvenlik sağlıyor. Fakat bu özellik eğer güvenlik ayarları içinden 'Tüm Makroları Etkinleştir' düğmesi işaretli şekildeyse makro taraması gerçekleştiremiyor.

Microsoft'un hem Office hem de diğer masaüstü uygulamaları için hem güvenlik hem de gizlilik konusunda ek detaylar sunmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >