Microsoft uyardı: Windows işletim sisteminizi mutlaka güncelleyin

windows vista
windows vista

Microsoft, yıllardır destek sunduğu eski işletim sistemi Vista'ya 11 Nisan itibariyle güncelleştirmeleri sonlandırıyor. Bu tarihe kadar kullanıcıların Windows 10'a geçmesi öneriliyor.

Microsoft, eski Windows işletim sistemleri için sunduğu güncelleştirme desteğini sonlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Windows XP'nin ardından Windows Vista'nın da yakın zamanda fişi çekiliyor.

10 yıl önce piyasaya sürülen Windows Vista, Microsoft tarihinin en başarısız işletim sistemlerinden biri olarak tarihe geçti. Yazılım devi bu süreçte binlerce hatta milyonlarca kullanıcıdan olumsuz geri bildirimler aldı. Sonuç olarak aradan geçen iki sene sonunda Windows 7'yi piyasaya sürerek durumu toparladı.
11 Nisan itibariyle destek bitiyor!
Ama artık Windows Vista için yayınlanan güncelleştirmelerin de sonuna gelindi. Yapılan açıklamayla birlikte şirketin 11 Nisan itibariyle artık güvenlik dahil hiçbir konuda güncelleme sunmayacağı ifade edildi. Microsoft, şu anda Windows Vista'yı tercih eden kullanıcıların mutlak suretle Windows 10'a geçmesini tavsiye ediyor.
11 Nisan itibariyle destek bitiyor! Ama artık Windows Vista için yayınlanan güncelleştirmelerin de sonuna gelindi. Yapılan açıklamayla birlikte şirketin 11 Nisan itibariyle artık güvenlik dahil hiçbir konuda güncelleme sunmayacağı ifade edildi. Microsoft, şu anda Windows Vista'yı tercih eden kullanıcıların mutlak suretle Windows 10'a geçmesini tavsiye ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >