Microsoft yepyeni bir Windows 10 sürümü üzerinde çalışıyor

Windows 10 S
Windows 10 S

Microsoft, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Ignite etkinliğinde yeni bir Windows 10 sürümünü daha duyurdu. Kurumsal tüketicilere özel olarak hazırlanan bu sürümün yakın zamanda düşük profilli sistemlerde yer alması bekleniyor.

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini farklı versiyonlarla çeşitlendirmeye devam ediyor. Windows 10 Pro ve Windows 10 Enterprise gibi özel seçenekleri dağıtıma çıkaran şirket, akabindeki süreçte Windows 10 S olarak isimlendirilen yeni versiyonu da duyurmuştu. Birçok özelliğin kırpıldığı işletim sisteminde yalnızca WindowsStore uygulamalarına destek veriliyordu.

Windows 10 S için yol haritası ise bu şekilde. Yani Windows 10 S güncellemesi aslında bir anlamda Windows 10 Enterprise in S Mode'a dönüşüyor.
Windows 10 S için yol haritası ise bu şekilde. Yani Windows 10 S güncellemesi aslında bir anlamda Windows 10 Enterprise in S Mode'a dönüşüyor.

Yazılım devi şimdi de geçtiğimiz günlerde düzenlenen Ignite etkinliğiyle birlikte Windows 10 Enterprise in S Mode adını verdiği yeni işletim sisteminin duyurusunu gerçekleştirdi. Temelde kurumsal tüketicilere yönelik tasarlanan bu işletim sisteminin bilhassa giriş seviyesindeki düşük fiyatlı bilgisayarlarda kullanılacağı tahmin ediliyor.

Microsoft'un projesi şu anda HP, Lenovo, Acer ve Fujitsu başta olmak üzere önemli dizüstü bilgisayar üreticileri tarafından destekleniyor. Dolayısıyla yakın zamanda bilgisayarlarda Windows 10 S'in bu yeni versiyonunu görmek mümkün olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >