Microsoft'un yeni bilgisayarı, Apple MacBook'un en büyük rakibi

Microsoft geçtiğimiz gün yaptığı lansmanda Apple Macbook'a rakip olacak yeni masaüstü bilgisayarı Surface Book’u tanıttı. Microsoft‘un bu yenilenmiş dizüstü bilgisayarı, verimlilik açısından oldukça yüksek performans vadediyor.

ABD'li teknoloji devleri Microsoft ile Apple arasındaki rekabet her geçen gün kızışıyor. Akıllı telefon alanında isteğini bulamayan Microsoft, henüz saatler önce tanıttığı bilgisayarlarla Apple'ı tahtından indirecek gibi görünüyor.


Değerlendirmeye öncelikle tasarımından başlayacak olursak videoda da gördüğümüz üzere bu cihaz hem bilgisayar hem de tablet olarak kullanılabiliyor. Ekran, takılı olduğu tırnaklardan çıkartılıp ters takılınca Surface Book tablete dönüşüyor. Kalem aparatı sayesinde de grafik tasarımında veya çizimlerde rahatlıkla kullanılabiliyor.


İsminden de anlaşılacağı üzere Surface Book'ta Intel i7 işlemci bulunuyor. Bu işlemci Nvidia'nın GeForce GTX965M ekran kartıyla destekleniyor. Microsoft'un yeni nesil laptopunda kullanılan batarya teknolojisi 16 saate kadar kullanım imkanı sunuyor.



10 Kasım'da
raflardaki yerini alacak bilgisayarın satış fiyatı, tıpkı Surface Studio PC'de olduğu gibi yine dudak uçuklatıyor. Zira Surface Book i7'nin ABD satış fiyatı 2.400 dolar. Cihazın Türkiye fiyatı henüz bilinmiyor ancak yüksek ihtimalle 8-10 bin TL aralığında satışa çıkacağını söyleyebiliriz.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >