Microsoft'un yeni hedefi Windows 10'a geçiş sürecini hızlandırmak

Windows 10
Windows 10

Windows 7 destek sürecinin dolmasına tam olarak 1 yıl var. Ama Microsoft bu süreci değerlendirerek Windows 10'a geçişi hızlandırmayı planlıyor.

Microsoft uzun vadede Windows XP, Windows 7, Windows 8 gibi eski sürümleri tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Windows 10'a geçiş süreci için buna yönelik bir yapı oluşturuyor. Henüz Windows 7'nin destek süresinin son bulmasına tam olarak 1 yıl var. Ama şirket ne kadar kullanıcı Windows 10'a erken geçiş yaparsa kâr gözüyle bakıyor.

Milyonlarda kişi şu anda Windows 7'de herhangi bir sorun yaşamadan işletim sistemini kullanmaya devam ediyor.
Milyonlarda kişi şu anda Windows 7'de herhangi bir sorun yaşamadan işletim sistemini kullanmaya devam ediyor.

Windows 7'nin pazar payı %35 seviyesinde

Microsoft Ürün Yönetimi Sorumlu Genel Müdürü Mark Linton'ın konuyla alakalı TechRadar'a yaptığı önemli bir açıklama var.Linton kısaca yeni sürüme geçiş için kullanıcıların hızlı davrandığını ifade ediyor. Aslında bu süreci hızlandıran da Microsoft. Ama -en azından şu an için- beklenen seviyede bir 'güncelleme' durumu söz konusu değil.

Windows 7'nin şu andaki pazar payı %35 civarında. Ayrıca kullanıcıların büyük kısmı herhangi bir sorun yaşamadan bu işletim sisteminden yararlanmaya devam ediyor. Ancak Windows 7'nin fişinin tamamen çekilmesiyle insanların zorunlu olarak Windows 10'a geçişi söz konusu. Ancak bu bir yılda Microsoft'un geçiş sürecini hızlandırmak için ek hamleler yapması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >