Milli e-posta hizmeti geliyor!

Yerli e posta
Yerli e posta

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı bir canlı yayında oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar içerisinde belki de en önemlisi yeni gelecek olan yerli e-posta servisinin duyurulması oldu.

Türkiye, bilişim alanında gerçekleştirdiği atılımlara bir yenisini ekliyor. Arama motoru, işletim sistemi gibi birçok kritik ve oldukça önemli çalışmaların ardından şimdi de yerli bir e-posta servisi konusunda çalışmalar başladı. 2017 yılının ilk aylarında projenin hayata geçtiğini belirten Ahmet Arslan, yaptığı açıklamayla yerli e-posta servisinin 2018 yılı sonuna kadar hizmete açılacağını müjdeledi.

Yerli e-posta servisine geçişimiz birçok açıdan oldukça önemli olsa da en büyük önem şüphesiz gizlilik konusunda karşımıza çıkacak. Kullandığımız servislerin bilgiyi önce tüm dünyada dolaştırabildiği ve gizlemediğini belirten Ahmet Arslan, yeni projeyle gizlilik sorunun kalkacağının altını çizdi.

Ulaştırma Bakanı Arslan’ın katıldığı bir televizyon programında duyurusunu yaptığı yerli e-posta servisi hakkında BTK, şu şekilde bir tweet attı:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >