Mobil internet paylaşımı ücretli oluyor

Hotspot
Hotspot

Yeni yılla birlikte mobil internet paylaşımı ücretli hale geliyor. Yani böylece telefonundan interneti paylaşan kişiler ay sonunda ek bir bedelle karşılaşıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Yeni yılla birlikte internet faturaları artıyor. Üstelik bu durum hem sabit hem de mobil internet kullanıcıları için geçerli. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı operatörlerin kullandığı ücretli hotspot sistemi, Türkiye için de geçerli oluyor. Yani artık mobil internetini paylaşan kişiler ay sonunda faturaya ek bir ücret daha ödemek zorunda kalıyor.

Böylece mobil internet paylaşımını açıp 2 GB'dan fazla kullandıran kişilerin faturalarına ek 9 TL ücret eklenmiş oluyor.
Böylece mobil internet paylaşımını açıp 2 GB'dan fazla kullandıran kişilerin faturalarına ek 9 TL ücret eklenmiş oluyor.

Turkcell kullanıcıları bilgilendirdi

Her ne kadar şu anda resmî olarak açıklanmamış olsa da Turkcell'in bazı kullanıcılara mesaj göndererek bilgi verdiği biliniyor. Türk Telekom ya da Vodafone tarafında ise herhangi bir açıklama yok. Gönderilen mesaj içeriği ise şu şekilde:

  • 15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal faturalı ses hattı abonelerimiz aylık sadece 9 TL‘ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tarifelerindeki interneti yurt içindeki diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler.

Yani aslına bakılırsa 15 Ocak itibariyle hem bireysel hem de kurumsal aboneler mobil interneti çevresiyle paylaşıma açtığında faturaya ek olarak 9 TL daha ödemek zorunda kalacak.

Elbette kota da büyük önem taşıyor. Yani paylaşılan internetten kullanıcıların ne kadar harcayacağı çok önemli. Yine kesin olmamakla birlikte 2 GB bir kota sunulacağı belirtiliyor. Böylece paylaşım konusunda 2 GB'ı aşan kişiler 9 TL'lik ek bedelle karşılaşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >