MWC 2017: General Mobile GM6 ön incelemesi

General Mobile GM6
General Mobile GM6

Barselona'daki MWC 2017 fuarında teknolojinin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Özellikle fiyat / performans seviyesindeki telefonlarıyla ön plana çıkan General Mobile'ın GM6 modelini inceliyoruz.

General Mobile, geçtiğimiz gün Facebook'tan canlı olarak yayınladığımız etkinlikle birlikte GM6 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Ülkemizde özellikle fiyat / performans konusunda hayli iddialı olan şirket, GM6'da da benzer çıtayı korumak ve bir adım daha yükseltmek istiyor. Android One projesi kapsamındaki çalışmalarını hızlandıran General Mobile, GM6 ile aslında tam olarak bu noktaya vurgu yapıyor. Android One desteğiyle birlikte güncel sürümler hızlı bir şekilde bu cihazlar için aktif hale geliyor. Yani diğer bir değişle Android'in en güncel sürümleri öncelikle AndroidOne kapsamındaki telefonlara çıkıyor.

5 inç'ik IPS HD panelin kullanıldığı 1280 x 720 piksellik ekranda 2.5D Corning Gorilla Glass formu sunuluyor. Yani ekranın kenarları kavisli bir şekilde son buluyor da denilebilir. MediaTek MT6737T yonga setinin sunulduğu telefonda 1.5 GHz'de görev yapan 64 bit'lik dört çekirdekli işlemciye yer veriliyor. Arkadaki 13 MP'lik otomatik netlemeli ve çiftton flaşlı kameraya ek olarak önde ise özellikle selfie çekimleri için 8 MP'lik flaşlı bir kamera bulunuyor.

GZT Teknoloji (@gztteknoloji)'in paylaştığı bir gönderi (28 Şub 2017, 22:30 PST)

Android'in 7.0 Nougat sürümüyle birlikte gelen telefonda 3 GB RAM ve 32 GB'lık dahili depolama birimi mevcut. Ancak dahili depolamanın yetersiz olduğunu düşünenler için bir de microSD kart yuvasına yer veriliyor. Keza bu sayede kapasite 128 GB daha artırılabiliyor.
Telefondaki en önemli ayrıntılardan biri de ön kısımdaki parmak izi okuyucusu.
0.2 ms tepki süresiyle hızlıca parmağı tanıyan GM6 Android One, kablosuz bağlantı tarafında WiFi 802.11 a/b/g/n ve Bluetooth v4.1 gibi teknolojileri destekliyor. Ancak buna ek olarak CAT4 destekli 4.5G desteği de var. Böylece teoride bir saniyede 150 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme yapılabiliyor. 3000 mAh kapasitede batarya ve 144 x 71.3 x 8.6 mm boyutlar ise diğer detaylar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >