MWC 2017: LG G6 ön incelemesi

LG G6
LG G6

Gerçekleştirilen özel basın toplantısıyla tanıtılan LG G6, MWC 2017'deki yerini aldı. Sizler için Güney Koreli şirketin en yeni üst seviye akıllı telefonunun ön incelemesini gerçekleştirdik.

GZT.com olarak Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress'teki turumuz tüm hızıyla devam ediyor. Nokia 3310 ve yeni nesil Android işletim sistemli 3,5 ve 6'nın akabinde son olarak LG'nin yeni nesil amiral gemisi G6 modelini de sizler için deneyimledik.



Genel olarak tasarıma bakıldığında ilk dikkat çeken detaylardan biri telefonun ekran - gövde oranı. Zira 5.7 inç'lik büyük bir ekrana sahip olan G6'nın ekran gövde oranı %78.6. Kenar, üst ve alt çıtalara bakıldığında da bu durum net bir şekilde anlaşılabiliyor. İnç başına düşen piksel sayısının da 564 PPI olmasıyla birlikte görüntükalitesi hayli artıyor. Dolayısıyla telefona çok yakından bakılsa dahi hiçbir şekilde pikseller belliolmuyor. Bunun en önemli avantajı elbette yüksek çözünürlüklü videolar sırasında ortaya çıkıyor. Gorilla Glass 3 cam ile korunan IPS yapıdaki bu ekran 2880 x 1440 piksel çözürlükte görüntüler oluşturabiliyor.


Qualcomm'un en güncel yonga setlerinden biri olan Snapdragon 821 ile sunulan yeni amiral gemisi dört çekirdekli işlemciyle üst düzey bir performans sergiliyor. Bu işlemcilerin iki çekirdeği 2.35 GHz'de görev yaparken, 1.6 GHz'lik diğer iki çekirdek ise gerektiği durumlarda devreye giriyor. Öte yandan grafik işlem birimi tarafında ise Adreno 530 görev yapıyor. En önemli detaylardan birisi de elbette RAM miktarı. LGG6'nın bu hususta beklentileri karşılayacağı söylenebilir. Her ne kadar depolama tarafında 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki farklı seçenek yer alsa da microSD kart yardımıyla kapasiteyi 256 GB daha artırmak mümkün hale geliyor.


13 MP'lik çift arka kamera, OIS yani optik görüntü sabitleme teknolojisini destekliyor. Bu kameralardan birinin diyafram açıklığı f/1.8'e kadar düşürülebiliyor. Böylece telefon düşükışıkta çok daha iyi performans veriyor. Öndeki kamera ise 5MP çözünürlükle birlikte Full HD video çekebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >