NASA Insight, Mars yüzeyinde çektiği ilk fotoğrafı paylaştı

Insight'ın elde ettiği Mars fotoğrafı.
Insight'ın elde ettiği Mars fotoğrafı.

NASA'nın dün Mars yüzeyine iniş yapan Insight uzay aracı, robot kollara monte edilen kameralar yardımıyla net bir görüntü elde etti. Mars yüzeyinin görülebildiği fotoğraf ve konuyla ilgili detaylar haberimizde:

NASA'nın uzun süredir konuşulan Mars görevlerinden biri daha başarıyla gerçekleşti. Daha doğrusu en azından Mars yüzeyine inişte şu ana kadar herhangi bir problem yaşanmadı. Dün YouTube'tan canlı yayınlanan inişte de görülebildiği gibi aracın atmosfere inerken yaşadığı çeşitli problemler sebebiyle Insight'ın Mars yüzeyine ulaşması 7 dakika aksadı.

Güneş panelleri açıldı ve güç üretimi başladı

Mars yüzeyine başarılı iniş sonrasında uzay aracından gelen sinyaller güneş panellerininaçıldığı ve güç üretildiği yönünde. Yani şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Aracın robot koluna monte edilen cihaz denetim kamerasından çekilen fotoğraf aslında aracın Mars yüzeyine tam anlamıyla oturduğunu gösteriyor.

Şimdiye kadar araçta yer alan yerleşikkameralartarafından elde edilen görüntüler tozlu ve kirli. Ancak paylaşılan yeni fotoğraf daha net bir görüntü sunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >