NASA yardım istiyor: Güneş tutulması gözlemlenecek

NASA
NASA

Bu yılın Ağustos ayında gerçekleşecek olan güneş tutulması sırasında gerçekleşen olayların kaydedilmesine büyük önem veren NASA, gerçekleşecek olan güneş tutulmasını Amerika’dan gözlemleyecek olan insanlardan yardım istiyor.

Bu yıl, 21 Ağustos tarihinde uzun zamandır görülmedik büyüklükte bir güneş tutulması yaşanacak. NASA veri ve görüntü toplama konusunda, bugüne verdiği önem paralelinde yardıma ihtiyaç duyuyor. Farklı açı ve zamanlarda çekilecek olan görüntülerin güneş tutulmasını yorumlayabilmek için gerekli gören NASA, eğitim organizasyonu GLOBE programı ile çalışmalarını hızlandıracak. Bu program sayesinde güneş tutulması zamanı insanları, kayıtlara katkıda bulunmak için teşvik edecek.

Güneş tutulması, Amerika Birleşik Devletleri genelinde görülecek. NASA da Ağustos ayı boyunca sıcaklıkların nasıl değişeceği ve tutulmanın etkilerini tespit etmek istiyor. NASA, insanlara ücretsiz Globe Observer uygulamasını indirtmek ve uygulamadaki talimatlar doğrultusunda termometre ile bilgi toplamak istiyor. NASA görevlisi Kristen Weaver NASA’nın hava şartları ne olursa olsun olabildiğince yüksek katılım oranı ile güneş tutulmasını izlemek istediğini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >