Netflix prodüksiyon stüdyosu satın aldı, hedef daha fazla orijinal içerik!

Netflix
Netflix

Netflix, orijinal içerik sayısını artırıp daha büyük yapımlara imza atmak için New Mexico'daki ABQ Stüdyoları'nı satın aldı. Birçok kişi için yepyeni bir istihdam kaynağı oluşturacak bu durum önümüzdeki dönemlerdeki yapımlarla etkisini gösterecek gibi duruyor. Detaylar haberimizde:

Orijinal içerik konusundaki yatırımlarını artıran Netflix, daha büyük işlere imza atmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak New Mexico'da çok önemli bir adım atılmış durumda.

Albuquerque'daki ABQ Stüdyoları'nı bünyesine katan ücretli servis, böylece ilk prodüksiyon stüdyosunu da satın almış oluyor.

Bu hamleyle birlikte Netflix'in amacı yelpazeyi daha da genişleyip çok daha fazla orijinal içerik sunmak.
Bu hamleyle birlikte Netflix'in amacı yelpazeyi daha da genişleyip çok daha fazla orijinal içerik sunmak.

Netflix tarafında stüdyo satın alınmasının sebebi elbette az önce bahsettiğimiz gibi temelde işleri daha da büyütmek. Böylece orijinal içerikler konusunda önümüzdeki yılda hedeflere daha kolay erişilmesi söz konusu olacak gibi görünüyor.

Planlamalara göre yeni merkezle birlikte çevredeki insanlara da istihdam sağlanmış olacak. Hatta 10 yıl içinde en az 1000 kişinin bu sayede istihdam edilmesi hedefleniyor.

Netflix'in satın aldığı stüdyonun girişinden bir bölüm.
Netflix'in satın aldığı stüdyonun girişinden bir bölüm.

Peki neden New Mexico?

ABD'de film stüdyosu denildiğinde akla ilk olarak Los Angeles geliyor. Peki ama Netflix'in tercihi neden New Mexico'dan yana oldu? Bu durum birçok kişi tarafından merak ediliyor ama aslında basit bir sebebi var, onlardan biri Breaking Bad ve Godless'in bu stüdyoda çekilmiş olması. Bu aslında Albuquerque'daki stüdyonun başarısını ortaya çıkarıyor.

Ancak işin bir de teşvik boyutu var. Bu bölge yapımcıların her geçen gün daha da önemsediği bir yer. Dolayısıyla Netflix'in New Mexico'yu seçmesinin başlıca sebeplerinden bir diğeri de bu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >