Netflix üçüncü çeyrek rakamlarını paylaştı

Netflix
Netflix

Geçen hafta 'orijinal içerik üretimi' için New Mexico'da önemli bir yatırım yaparak ABQ Stüdyoları'nı satın alan Netflix, yılın üçüncü çeyrek rakamlarını açıkladı.

Video tarafında dünyanın en büyük 'orijinal içerik üreticilerinin' başında gelen Netflix, çeyrek raporlarını paylaşmaya devam ediyor. Son yayınlanan rapor sonrasında hisseleri %15'lik artış yakalayan şirket, hedeflediği rakamların da üzerine çıktı.

Yeni abone sayısı 6.96 milyon!

Geçen hafta, içerik sayısını artırıp daha büyük yapımlara imza atmak için New Mexico'daki ABQ Stüdyoları'nı satın alan Netflix, video izlemelerde gelirini geçen yılın üçüncü çeyreğine oranla %36 oranında artırmış durumda. Buna ek olarak yeni abone sayısı ise 6.96 milyon olarak açıklandı.

Netflix'in haftalık yeni abone rakamlarını baz alan tablo. Geçtiğimiz yıllara göre çok daha yukarıdan seyreden bir istatistik var.
Netflix'in haftalık yeni abone rakamlarını baz alan tablo. Geçtiğimiz yıllara göre çok daha yukarıdan seyreden bir istatistik var.

Netflix, bir yandan her çeyrekte sunduğu istatistikleri baz aldığı sistemi de güncellemek istiyor. Şu ana kadar ücretsiz aboneleri de kapsayan 'yeni abone' özelliği değişiyor. Hatta gelecek yıldan itibaren yalnızca ödeme yapan aboneler 'yeni abone' şeklinde değerlendirilmeye alınıyor.

Açıklanan son istatistiklerle alakalı olarak satır başları ise şöyle:

  • - Yeni abone 6.96 milyon.
    - ABD'de yeni abone 1 milyonun üzerinde.
    - Hisse başına 89 sentlik artış