Nokia 8, özelliklerine göre oldukça ucuz olacak

Nokia 8
Nokia 8

Romanya’daki Vodafone’da Nokia 8 etiket fiyatını gören kullanıcılar telefonun rakiplerine göre oldukça ucuz olduğunu fark etti.

Eski popülaritesini yakalamak isteyen Nokia, Android işlemcili telefonları piyasaya sürerek diğer markaların amiral gemileriyle de yarışacak. İlk olarak 589 Euro olarak satılacağı söylenen Nokia 8’in yeni etiket fiyatı hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni gelen bilgi rakiplerini korkutacak cinsten. Öyle ki Vodafone Romanya’nın ürün listesinde açık bir şekilde Nokia 8’in siyah versiyonu için 517.42 Euro yazdığı görüldü.

Nokia’nın bu dönemde en büyük rakiplerinin Galaxy S8 ve LG G6 olduğunu biliyoruz. İşte bu telefonlarla kıyaslayınca Nokia 8’in oldukça düşük bir fiyatla satılacağını görüyoruz. İlk olarak bahsi geçen fiyatın yaklaşık 70 dolar daha altındaki fiyat rakipleri de korkuttu. Çünkü donanım bakımından üst segment sayılan bir telefonun bu fiyatta satılacak olması fazla satılacağı anlamına geliyor.

Ancak cihazın AB ülkeleri içindeki farklı vergilerden dolayı çok az bir fazlalık farkıyla satılacağını belirtmek gerekiyor. Bu fiyata göre Nokia 8’in ülkemizde 2650 – 3000 arası bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Nokia 8’in beklenen özellikleri ise şu şekilde:

  • Ekran: 5.3-inç QHD (1440x2560)
    İşletim sistemi: Android 7.1.1 Nougat
    İşlemci: Snapdragon 835
    Grafik işlemci: Adreno 540
    Bellek: 6GB RAM
    Hafıza: 64GB
    Kamera: 13-megapiksel çift kamera (Zeiss)
    Ön kamera: 12-megapiksel
    Diğer özellikler: IP68 sertifikası ile toza ve suya dayanıklı
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >