Nokia'dan 99 euro'ya akıllı telefon: Nokia 2!

Nokia 2
Nokia 2

Nokia, bayrak gemisi modellere ek olarak giriş ve orta seviyedeki Android akıllı telefonlar için de önemli yatırımlar yapıyor. Şirket bu kapsamda son olarak Nokia 2 olarak isimlendirdiği yeni modelini de duyurdu.

HMD Global bünyesinde yeni akıllı telefonlar geliştirmeye devam eden Nokia, bir yandan da Android tarafındaki güncellemeleri hızlı şekilde sunmak için çaba sarf ediyor. Kullanıcı memnuniyetini artırmak adına önemli hamleler yapan şirket, son olarak Nokia 8 için Oreo güncellemesinin "beta programı" kapsamında dağıtımına başlamış durumda.

Böylece beta programı kapsamında olan kişiler şu anda Nokia 8'e Android 8.0 Oreo güncellemesini kurabiliyor. Nokia'da bayrak gemisi modellere ek olarak giriş ve orta seviyeye konumlandırılan telefonların sayısı da hayli fazla. Bu kapsamda Nokia 2 olarak isimlendirilen uygun fiyatlı akıllı telefonun detayları da netleşti.

Nokia 2'de sağ kısımda ses açma / kısma ve kilit tuşuna yer veriliyor.
Nokia 2'de sağ kısımda ses açma / kısma ve kilit tuşuna yer veriliyor.

Nokia 2 teknik özellikleri

Yeni akıllı telefon, 5 inç'lik ekranda 1280 x 720 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabiliyor. Qualcomm Snapdragon 212 yonga seti ve 1.2 GHz'lik işlemci, 1 GB RAM, 8 GB depolama alanı, 8 MP'lik arka, 5 MP'lik ön kamera ve 4100 mAh kapasitedeki batarya ise diğer teknik detaylar arasında.

Bunlar arasında belki de en önemlisi ise batarya kapasitesinin yüksek olması. Günümüzde kullanıcıların akıllı telefonlardan en çok şikayetçi olduğu noktalardan biri batarya. Dolayısıyla yüksek batarya kapasitesiyle daha uzun kullanım ömrü sunan telefon birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Yeni telefonun tam boyutları 143.5 x 71.3 x 9.3 mm.
Yeni telefonun tam boyutları 143.5 x 71.3 x 9.3 mm.

Kasım'da satışa çıkıyor

Gayet sade ve düz bir tasarıma sahip olan akıllı telefonun ön kısmında kamera, ahize, sensörler ve Nokia logosu yer alıyor. Arkada ise tek kamera, flaş ve tek hoparlör bulunuyor. Gelecek ay ortasında birçok farklı ülkede satışa çıkacak olan telefon için belirlenen fiyat etiketi ise 99 euro.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >