Ölmüş annesini Google Haritalar sayesinde buldu

Google Maps
Google Maps

Annesinin eski evine bakmak ve hasret gidermek isteyen kadın, annesinin çiçek sularken gözüktüğü fotoğrafıyla şaşkınlığa uğradı.

Birçok insan, Google Maps’te zaman çizelgesine bakarak, eski okuluna, eski iş yerine ya da eski evine uydu görüntülerinden bakmayı alışkanlık haline getirmiş durumda. Bir kadın da bu alışkanlığı doğrultusunda Google Maps’e baktığı sırada 18 ay önce vefat eden annesini görünce ne tepki vereceğini şaşırdı.

Tamworth’dan Florida’ya taşındıktan sonra annesinin eski evinin yeni sahiplerinin evde neleri değiştirdiğine bakmak isteyen kadın, eski bir fotoğrafla karşılaştı. Ev çok eskiydi ve annesi her zaman olduğu gibi ön bahçedeki çiçeklerini suluyordu. Tamworth Herald’e konuşan kadın: ''İşe giderken birden annem aklıma geldi ve eski evine bakmak istedim. 2015'den bu yana evini görmüyordum, ne kadar değiştiğini merak ettim.'' dedi. Kadının Google Maps üzerinden annesini özlediği anda fotoğrafına ulaşabilmesi hoş bir tesadüf olarak yorumlanıyor ve Google Maps’in bu uygulamasının ne kadar pratik olduğunu gözler önüne seriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >