Önümüzdeki dönemlerde Android güncellemeleri Google Play'den yüklenebilir

App Store
App Store

Google Play Store 14.5.52 sürüm notlarında Android güncellemelerinin Google Play üzerinden yüklenebileceği notları çıktı. Yani ilerleyen dönemlerde sistem güncellemeleri doğrudan Google Play'den yapılabilir. Ayrıntılar haberimizde:

Google Play yakında yepyeni bir özelliğe kavuşabilir. Bildiğiniz gibi Androidgüncellemeleri yıllardır doğrudan sistemüzerinden kuruluyor. Fakat son söylentiler güncellemelerin Google Play'e entegre edilebileceğini gösteriyor.

Google Play Store 14.5.52 APK dosyası incelendiğinde görünen bu ayrıntı az önce de bahsettiğimiz gibi Android sistem güncellemelerinin Google Play'den yapılabileceğine işaret ediyor.

Yani kısaca önümüzdeki dönemlerde Google Play üzerinden Android sistem güncellemelerini yükleyebileceğiz.
Yani kısaca önümüzdeki dönemlerde Google Play üzerinden Android sistem güncellemelerini yükleyebileceğiz.

En çok merak edilen ayrıntılardan biri ise arayüz. Yani sistem güncellemelerinin Google Play'de yükleme arayüzünün değişip değişmeyeceği sorgulanıyor. Fakat sistem güncellemesinin doğrudan bir uygulama yüklenir gibi yükleneceği tahmin ediliyor.

Ayrıca güncellemede 'Her şey yolunda', 'Hazırlanıyor' ya da 'Üzgünüz bir şey yanlış gitti' gibi notların yer alacağı da biliniyor. Elbette bildirim ekranı üzerinden yükleme süreci de anlık olarak takip edilebiliyor.

Peki ama asıl amaç ne?

Güncellemeleri Google Play'e taşımak aslında tamamen kullanıcıların bu işlemi çok daha kolay olarak yapmasını sağlamak. Bu sayede çok daha kullanıcı dostu bir yapı olacağı öngörülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >