Opel'in Avrupa için yeni elektrikli çözümü: Ampera E

Almanya merkezli otomobil üreticisi Opel, hızlı şarj teknolojisini destekleyen ve 7 saniyede 100 km hıza ulaşabilen elektrikli Ampera E modelini satışa çıkarıyor.

Tesla başta olmak üzere Volkswagen, Mercedes, Honda, BMW ve Hyundai gibi birçok şirket, elektrikli otomobiller konusunda önemli yatırımlar yapıyor. Bunlara ek olarak elbette Alman üretici Opel de benzer adımlar atıyor. Gelecek yıl yeni bir elektrikli modelini Avrupa'da satışa çıkarmaya hazırlanan şirket, ön siparişleri şimdiden toplamaya başladı bile.
310 kilometre menzil sunuyor
Ampera E olarak isimlendirilen modelde 288 hücreli ve 60 kWh kapasiteli lityum batarya bulunacak. Bu sayede tek şarjda yaklaşık 310 kilometre menzil sunulacak. Üstelik ev elektriğinin yanı sıra Avrupa'da özel olarak kurulan hızlı şarj merkezlerinde de otomobili şarj etmek mümkün olacak.
310 kilometre menzil sunuyor Ampera E olarak isimlendirilen modelde 288 hücreli ve 60 kWh kapasiteli lityum batarya bulunacak. Bu sayede tek şarjda yaklaşık 310 kilometre menzil sunulacak. Üstelik ev elektriğinin yanı sıra Avrupa'da özel olarak kurulan hızlı şarj merkezlerinde de otomobili şarj etmek mümkün olacak.
Hızlı şarj teknolojisi destekleniyor 
Elektrikli otomobillerle ilgili en önemli ayrıntılardan birisi hızlı şarj teknolojisi. Opel'in yeni elektrikli çözümü Ampera E, LG Chem tarafından hazırlanan bataryalarla birlikte hızlı şarj teknolojisini destekleyecek. Bu sayede bataryaların %80'i yarım saat içerisinde doldurulabilecek.
Hızlı şarj teknolojisi destekleniyor Elektrikli otomobillerle ilgili en önemli ayrıntılardan birisi hızlı şarj teknolojisi. Opel'in yeni elektrikli çözümü Ampera E, LG Chem tarafından hazırlanan bataryalarla birlikte hızlı şarj teknolojisini destekleyecek. Bu sayede bataryaların %80'i yarım saat içerisinde doldurulabilecek.
7 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor
200 beygirlik bir motorun bulunduğu elektrikli araç, 0 ile 100 km arasındaki hızlanmasını 7 saniyede tamamlayabilecek. Önden çekişli motorun bulunduğu otomobilin ulaşabildiği en yüksek hız ise 146 km/h olarak belirlenmiş durumda.
7 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor 200 beygirlik bir motorun bulunduğu elektrikli araç, 0 ile 100 km arasındaki hızlanmasını 7 saniyede tamamlayabilecek. Önden çekişli motorun bulunduğu otomobilin ulaşabildiği en yüksek hız ise 146 km/h olarak belirlenmiş durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >