Orijinal iPhone şarj kablosu şarj nasıl anlaşılır?

lightning
lightning

Yeni bir iPhone şarj kablosu satın alırken bu kriterlere mutlaka dikkat edin. Zira sahte kablolar telefonunuza zarar verebilir.

Teknoloji marketlerinin raflarında onlarca farklı markaya ait iPhone şarj kabloları mevcut. Bunların büyük bir kısmı orijinal ve sertifikalı. Ancak sahte kabloların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Peki ama yeni bir iPhone kablosu satın alırken orijinal olup olmadığı nasıl anlaşılabilir?

Apple, web sayfasından yayınladığı bir rehberde mutlak suretle Apple sertifikalı aksesuarların satın alınması gerektiğini vurguluyor. Üstelik ürünlerde sertifika haricinde "Made for iPod / iPhone / iPad" logosuna da dikkat edilmesini öneriyor. Zira güvenilir olmayan şarj kabloları birçok farklı sorun oluşturabiliyor.

iPhone'u sahte kabloyla şarj etme

                                    
                                    
                                    
	iPhone, iPad ya da iPod'unuzun bataryası zarar görebilir,
	Kabloda kısa sürede hasar meydana gelebilir,
	Lightning'in uç kısmı aşırı ısınıp çeşitli sorunlar oluşturabilir,
	Eşzamanlama yapılmayabilir,
	Şarj etmeyebilir.
iPhone'u sahte kabloyla şarj etme iPhone, iPad ya da iPod'unuzun bataryası zarar görebilir, Kabloda kısa sürede hasar meydana gelebilir, Lightning'in uç kısmı aşırı ısınıp çeşitli sorunlar oluşturabilir, Eşzamanlama yapılmayabilir, Şarj etmeyebilir.
Paket ve kablo üzerindeki yazıyı karşılaştırma

                                    
                                    
                                    iPhone için şarj kablosu satın alırken paketi özellikle incelemek gerekiyor. Zira sahte ve sertifikasız kablo ve aksesuarlar bu sayede kolayca ortaya çıkabiliyor. 

Kutu ve kablo üzerinde mutlaka "Designed by Apple in California" "Assembled in China", "Assembled in Vietnam" veya "Indústria Brasileira" ibarelerinin bulunmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
Paket ve kablo üzerindeki yazıyı karşılaştırma iPhone için şarj kablosu satın alırken paketi özellikle incelemek gerekiyor. Zira sahte ve sertifikasız kablo ve aksesuarlar bu sayede kolayca ortaya çıkabiliyor. Kutu ve kablo üzerinde mutlaka "Designed by Apple in California" "Assembled in China", "Assembled in Vietnam" veya "Indústria Brasileira" ibarelerinin bulunmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
Sahte iPhone kablosu nasıl anlaşılır? 

                                    
                                    
                                    Görsellerde de olduğu gibi Apple sertifikalı ürünlerde USB ucu ve Lightning bağlantısı tek parça ve pürüzsüz şekilde.
Sahte iPhone kablosu nasıl anlaşılır? Görsellerde de olduğu gibi Apple sertifikalı ürünlerde USB ucu ve Lightning bağlantısı tek parça ve pürüzsüz şekilde.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >