Pert olmasına rağmen yarım milyon dolar eden otomobil: Porsche 959!

​Pert olmasına rağmen yarım milyon dolar eden otomobil: Porsche 959!
​Pert olmasına rağmen yarım milyon dolar eden otomobil: Porsche 959!

Fiziksel görünümünün nasıl olduğundan bağımsız yalnızca ismi ve tarihiyle para eden ve insanların büyük bir saygıyla yaklaştığı otomobillere alışığız. Bugünlerde, Porsche 959 da tam bu tanıma uygun olacak bir alışverişin konusu oldu. Porsche 959'nun kaza görmüş ve perte ayrılmış modeli dahi 500 bin dolar gibi bir fiyattan satılabilir.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük otomobil dergilerinden biri olan Car and Driver, geçtiğimiz günlerde yaptığı haberle günümüz koşullarında oldukça nadir karşılaşılan bir model olan Porsche 959’un maddi değeri hakkında bilgiler verdi. 1986 – 1993 yılları arasında yalnızca 293 adet üretilen otomobilin çalışır halde ve kozmetiğine büyük problemler olmayan versiyonları milyon dolarları bulan fiyatlardan alıcı buluyor.

Perte çıkmış haline rağmen yarım milyonluk değeriyle dikkat çeken Porsche 959, döneminin en efsanevi otomobillerinden biriydi.
Perte çıkmış haline rağmen yarım milyonluk değeriyle dikkat çeken Porsche 959, döneminin en efsanevi otomobillerinden biriydi.

Döneminin en hızlı yasal otomobiliydi

Porsche 959’un yalnızca ‘sorunsuz’ modelleri için bir ‘pahalılık’ söz konusu demek yanlış olacaktır. Neredeyse pert seviyesinde zarar görmüş bir Porsche 959 bile ciddi tutarlardan alıcı bulabiliyor. Car and Drive dergisi, otomobilin 450 bin dolar ile 550 bin dolar arasında alıcı bulacağını tahmin ediyor. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek açık artırmada satılacak olan bu perte çıkmış model, 5885 kilometre yol yapmış durumda. Car and Drive, aracın değiştirilmesi gereken parçalarıyla ilgili nasıl bir süreç işleyeceğini bilmediklerini kaydetti. Piyasaya çıktığı zamanlarda ulaşabildiği 317 km/s hızıyla dönemin en hızlı yasal spor otomobili olarak dikkat çeken Porsche 959, 6 silindirli450 beygirlik bir motora sahip. Aracın hafta sonundaki açık artırmada ne kadara satılacağı da şimdiden merak ediliyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >