PlayStation 5 ne zaman karşımıza çıkacak?

PlayStation 5.
PlayStation 5.

PlayStation 4 ve Xbox One'ın çıkışları üzerinden çok vakit geçmeden karşılaştığımız PS4 e Xbox One X'in gelişleri çok uzun sürmediğinden birçok insanın kafasında "sırada ne var?" sorusu belirdi...

2018 yılının ilk günleri geride kalırken "yeni nesil" olarak ifade edilen insan topluluğunun en büyük eğlencelerinden biri "oyun oynamak" olarak tanımlanabilir. Özellikle konsol bazlı olarak ilerleyen oyun sektöründe çok sayıda oyuncunun bulunduğu söylenebilirken 70 milyonun üzerinde PlayStation 4 çıktığı açıklanmıştı. PlayStation'ın PS4 ve PS4Pro ile bu rakamlara ulaşmayı başardığı günlerde Xbox One hatta Nintendo da çeşitli ürünleriyle piyasada kendilerine yer bulma çalışmalarını sürdürüyor.

PlayStation 5'in ne zaman çıkacağına dair tahminler çeşitleniyor...
PlayStation 5'in ne zaman çıkacağına dair tahminler çeşitleniyor...

PlayStation 5 ne zaman gelecek?

Tüm bu bilgiler üzerine IDC araştırma firmasının oyunlar ve sanal gerçeklik/artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerine çalışmalarda bulunan yöneticisi Lewis Ward, GamingBolt sitesine yaptığı açıklamada konsollara dair öngörülerini paylaştı. Ward'un analizlerine göre PlayStation 5 ve yeni Xbox konsolu 2021 yılında piyasaya çıkacak. Ayrıca, PlayStation 4 sisteminin 2019 yılı itibarıyla 100 milyon satış rakamlarına ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >