PlayStation ve Xbox ortaklığı başlıyor

PlayStation ve Xbox.
PlayStation ve Xbox.

Sony ve Microsoft, PlayStation ve Xbox One kullanıcılarının birbirleriyle online olarak oyun oynayabilmelerini sağlamak amacıyla ortaklık kurmaya hazırlanıyor.

Microsoft ve Sony uzunca bir zamandır toplantılar yaparak çevrimiçi oyunlar hakkında bilgi paylaşımında bulunuyor. Oldukça başarılı geliştirmecilerin bazıları PS4 ve Xbox One sahiplerinin çok oyunculu oyunları birbirlerine karşı oynamalarına izin veren yolları ortaya çıkarmış, oldukça basit yönergeler oluşturmuşlardı. Microsoft’un bu konuda somut adımlar atmaya yakın görünümünün yanında Sony tam olarak olumsuz olmamakla birlikte bu gelişmeye çok da sıcak bakmıyor.

Rocket League geliştiricisi Psyonix, PS4 ve Xbox One arasındaki çapraz platform oyununu uygulamaya hazır olduğunu belirttiğinde Sony buna oldukça süratli bir biçimde son vermişti. Minecraft’ın yakında tüm platformlardaki oyuncular için uygun olacak şekilde paylaşılacağı konuşulsa da Sony’nin PlayStation’ları bu listedeki platformlar arasında yer almıyordu.

PlayStation’un liste dışı olması oyuncuların farklı platformları kullanarak birbirleriyle iletişime geçmelerine ve bilhassa meydan okumalarına imkan tanıyacak. Ancak Sony bir türlü tam olarak olumlu yaklaşmadığı bu konuyla ilgili açıklığı engelliyor gibi görünüyor. Xbox Pazarlama Şefi Aaron, yaptığı bir görüşmesinde, "Kesinlikle, evet. Sony ile kaşılıklı online oyun oynama üzerine etkileşim halindeyiz. Özellikle Minecraft'ta onların da bu olayın bir parçası olmalarını istiyoruz. Onların da en kısa sürede bu düşünceyi destekleyeceklerini umuyoruz." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >