Porsche'nin elektrikli otomobil yatırımları 6 milyar avroyu aştı

Porsche
Porsche

Volkswagen grubu için birkaç farklı elektrikli otomobil platformu geliştiren Porsche, yaklaşan Mission E üretim operasyonu öncesi bu alandaki yatırımlarını artırma kararı aldı. Alman otomotiv devinin son yatırım planının bütçesi 6 milyar avroyu aşıyor.

Elektrikli otomobil dönüşümünde Volkswagen grubunun taşıyıcısı konumundaki Porsche, kendi içerisinde oluşturduğu yatırım planının bütçesini artırdı. Son haliyle 6 milyar avroyu aşan plana göre, Mission E ve benzeri elektrikli spor arabalar için ek 500 milyon avro daha harcanması öngörülüyor.

Yaklaşık 670 beygir güce sahip olması beklenen Porsche Mission E, 2019'da seri üretime girecek. Halihazırda üretim için gerekli ekipmanların kurulumunu gerçekleştiren Porsche, oluşturulan yarım milyar avroluk yeni bütçeyle çalışmaların hızlanmasını sağlayacak.

Diğer üreticilerle ortak şarj istasyonu ağı kuracak

İki katına çıkan elektrikli otomobil bütçesini mevcut araçlarını hibrit ya da tam elektrikli güç sistemlerine uyarlamak için harcayacak olan Porsche, bir milyar avroyu mevcut araçlara, 700 milyon avroyu üretim, ar-ge tesislerinin genişletilmesine ve yine 700 milyon avroyu yeni teknolojiler, şarj sistemleri ve akıllı taşımacılık çözümlerine harcayacak.

Avrupa'da Ionity adı altında diğer otomobil üreticileriyle bir araya gelen Porsche, kendi hızlı şarj teknolojisini geliştirdiği gibi kıta genelinde şarj istasyonları kurulması için de kesenin ağzını açacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >