Putin: Yapay zeka teknolojisine liderlik eden dünyayı yönetir

Putin
Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yapay zeka üretiminde lider olan ülkelerin dünyayı yönetme pozisyonuna gelebileceğini söyledi.

Yapay zekanın zararları konusunda bugüne kadar birçok kişi tarafından farklı açıklamalar yapıldı. Hatta dünyanın en büyük alışveriş sitesi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, uzay alanındaki çalışmalarıyla adını duyuran ünlü fizikçi Stephen Hawking ve son günlerde adını sıkça duyurduğumuz Elon Musk da yapay zekanın insanlık için çok zararlı olduğunu düşünenlerden.

Böylesine önemli kişilerin zararlı olarak gördüğü bir düzeni sıradan insanların normal karşılaması da zor oluyor. Yapay zeka zararları hakkında konuşanların arasına teknoloji ve uzay denince akla gelen önemli isimlerin yanına bir de küresel bir etkiye sahip bir lider eklendi.

Putin, yapay zeka teknolojilerinin fırsatlarla birlikte bazı tehditleri de beraberinde getirdiğini belirterek yapay zeka tekeline karşı olduğunu açıkladı. Rusya'da Cuma günü öğrencilerle buluşan Devlet Başkan'ı şu ifadeleri kullandı:

  • ''Yapay zeka tekelinin birilerinin eline geçmesini istemezdim. Yapay zeka üretiminde lider olanların dünyayı yönetme gücünü de ele geçirecek.''

Konuyla alakalı yakın zamanda açıklama yapan Elon Musk da yapay zeka hakkında düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi: ''Yapay zeka alanında yapılan en son çalışmalara, en yeni teknolojilere erişebiliyorum ve insanların bu konuda endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum.''

Sizce yapay zeka söylenildiği kadar tehlikeli mi? Yoksa insanlığın işini kolaylaştırması açısından çok yararlı bir teknolojik gelişme mi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >