Rekabet büyüyor: Canon, EOS R full frame aynasız kamerasını resmen duyurdu!

​Rekabet büyüyor: Canon, EOS R full frame aynasız kamerasını resmen duyurdu!
​Rekabet büyüyor: Canon, EOS R full frame aynasız kamerasını resmen duyurdu!

Fotoğraf dünyasının en büyük şirketi olarak nitelendirilen Canon, EOS R olarak adlandırdığı ilk full frame aynasız kamera ve lens ekipmanını duyurdu. Nikon'un tanıtımından kısa bir süre sonra duyurulan yeni Canon makineler, Uzak Doğu'da rekabetin büyüdüğünü gösteriyor…

Nikon'un Z6 ve Z7 full frame aynasız kameralarını duyurması sonrası Canon cephesinden de hamle geldi. Nikon gibi Japonya merkezli olan firma, EOS R full frame aynasız kamerasını ve lens ekipmanlarını duyurdu. Son derece başarılı aynasız fotoğraf makineleri ile son yıllarda bu alanda bir hayli öne geçen Sony, rekabette artık iki ciddi rakiple karşı karşıya gelecek.

Canon'un yeni aynasız cihazı ciddi bir satış performansı vadediyor.
Canon'un yeni aynasız cihazı ciddi bir satış performansı vadediyor.

Canon EOS R'ın teknik özellikleri nasıl?

Full frame aynasız EOS R kameralar, 100-40.000 ISO aralığı ve 30,3 megapiksellik çözünürlük sunuyor. DIGIC 8 görüntü işlemcisi ile donatılan kamera, dünyanın en hızlı odaklanma (0,05 saniye) teknolojisine de sahip. Arka yüzünde dokunmatik ekran, OLED elektronik vizör ve üst kısmında da bir bilgi paneli bulunan Canon EOS R serisi için geliştirilen ilk lensler, 24-105 mm f / 4 L, 50 mm f / 1,2 mm L, 28-70 mm f / 2 L ve 35 mm f / 1.8 makro olarak duyuruldu. Canon’un efsane olabilecek yeni ürününün fiyatı 22.493 TL olarak belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >