Rekor kıran Bitcoin'in piyasa hacmi Goldman Sachs ve Morgan Stanley'i geçti

Bitcoin rekoru
Bitcoin rekoru

Son günlerde üst üste rekor kırarak büyük bir çıkış yakalan Bitcoin’in dünya üzerindeki toplam hacmi ABD’nin önde gelen bankaları Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in piyasa değerlerini geride bıraktı.

Bundan yaklaşık 1 ay önce 11 bin TL’lik değere sahip bir Bitcoin’in bugün itibariyle rekor kırarak 21 bin TL olduğunu düşünün. Gerçekten inanılması zor bir yükseliş olsa da bu yükseliş binlerce kişiyi zengin etti diyebiliriz. Öyle ki şuanda pazarlarda yapılan işlemlere baktığımızda yarım milyona yakın bir çekim işlemi bile görebiliyoruz. Bu paranın 1 ay önceye kadar yatırıldığını düşünürseniz burada 250 bin TL'lik bir kârdan söz ediyoruz.

Dün 5000 dolar ile rekor kıran Bitcoin şuan 5629 dolarlarda ilerliyor. Hızlı bir yükseliş gösteren bu sanal para birimi, ABD’de bulunan dev bankalar Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in piyasa değerlerini geride bıraktı. Gün içinde 5856 doları görerek tarihinin zirvesini gören Bitcoin’in, dolaşımdaki yaklaşık 16 milyon 500 bin adedi ile 96, 2 milyon dolarlık (346 milyon TL) bir piyasa hacmine ulaştığı bildirildi.

Bu artıştan sonra Bitcoin ve ABD bankalarının değerleri şöyle oldu:

  • Bitcoin: 96,2 milyon dolar
    Goldman Sachs: 92,9 milyon dolar
    Morgan Stanley: 89.1 milyar dolar
    Netflix: 84.5 milyar dolar
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >