Robot polisler iş başında: Dubai'de artık robotlar ceza kesecek

Dubai
Dubai

Birçok farklı iş kolunda olduğu gibi robotlar güvenlik sistemlerini ele geçirmiş durumda. Dubai'de 2030 yılına gelindiğinde polis teşkilatının dörtte birinde robotlar görev alacak.

Yapay zeka teknolojilerinin bilhassa son yıllarda katettiği mesafe ortada. Özellikle Siri ve Cortana gibi kişisel asistanların devreye girmesiyle bu sistemler akıllı telefon, tablet ve diğer kişisel cihazları kapsamaya başladı. Doğal dolarak yapay zeka teknolojilerinden yararlanmak adına farklı sektörler de harekete geçmiş durumda.

Dubai'nin robot polisleri geçtiğimiz aylarda birçok farklı güvenlik fuarında da sergilenmişti.
Dubai'nin robot polisleri geçtiğimiz aylarda birçok farklı güvenlik fuarında da sergilenmişti.

Hatta yapılan araştırmalar farklı kollarının robotların eline geçeceği yönünde; üstelik güvenlik ve savunma sistemleri de bunlar arasında. Konuyla alakalı açıklamalar yapan üst düzey Dubai polisi Abdullah Bin Sultan, birkaç ay önce yüz tanıma teknolojili robotların bu alanda aktif şekilde kullanılacağını bildirmişti. Projenin vizyonu daha da genişliyor. Yani gelecek yıllarda Dubai polis teşkilatının büyük bir bölümü robotlara emanet edilecek.

Güvenlik ve savunmateknolojilerinde insanların duygulara göre hareket etmesi ortaya çeşitli hatalar çıkarabiliyor. Dolayısıyla Dubai bu sistem sayesinde hata payını en aza indirmeyi amaçlıyor. Bu hususta yatırımlarını artıran Dubai polisi, 2030 yılına gelindiğinde teşkilatın %25'lik bölümünü robotlarla donatılacağını açıkladı. Dokunmatik ekranlı robotlar öncelikle trafik cezası kesme ve rapor hazırlama gibi işlemler için kullanılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >