Sadece Türkiye için geliştirildi: Yerli üretim insansız hava aracımız 'ANKA' silahlı haliyle karşınızda

ANKA
ANKA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı 'ANKA' yeni mühimmatlarıyla güvenlik güçlerine çok daha büyük bir katkı sağlayacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslimatına çok kısa bir süre kalan ANKA,IDEF'17 kapsamında yerli füzelerle donatılmış bir şekilde sergilendi.

ANKA İlk olarak sadece havadan gözetleme, keşif, hedef teşhisi için geliştirilen ''ANKA'' sonradan çok başarılı olduğu görülerek milli füzelerle donatıldı.

Sadece Türkiye için tasarlanmış bir model 

                                    
                                    
                                    
                                    ANKA, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce özel olarak istenmiş bir model olup sadece Türkiye için tasarlanacak. Yani başka ülkelere satışı gibi bir durum şuan için söz konusu değil.
Sadece Türkiye için tasarlanmış bir model ANKA, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce özel olarak istenmiş bir model olup sadece Türkiye için tasarlanacak. Yani başka ülkelere satışı gibi bir durum şuan için söz konusu değil.
Bir İHA'ya göre oldukça büyük bir yapısı var 

                                    
                                    
                                    
                                    17.3 metre kanat açıklığı ve 8 metre uzunluğu ile oldukça büyük bir yapıya sahip olan ANKA-S ülkemizin ciddi manada geliştirilen ilk insansız hava aracı olma özelliğini taşıyor.
Bir İHA'ya göre oldukça büyük bir yapısı var 17.3 metre kanat açıklığı ve 8 metre uzunluğu ile oldukça büyük bir yapıya sahip olan ANKA-S ülkemizin ciddi manada geliştirilen ilk insansız hava aracı olma özelliğini taşıyor.
Yıllardır geliştiriliyor 

                                    
                                    
                                    
                                    200 kg faydalı yük taşıyabilen, yani herhangi bir durumda kullanılmaya hazır ağır bir yükle uçabilen ANKA’nın resmi kabul testleri Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Hava Kuvvetleri tarafından Şubat 2013’te tamamlandı.
Yıllardır geliştiriliyor 200 kg faydalı yük taşıyabilen, yani herhangi bir durumda kullanılmaya hazır ağır bir yükle uçabilen ANKA’nın resmi kabul testleri Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Hava Kuvvetleri tarafından Şubat 2013’te tamamlandı.
Milli uçuş kontrol bilgisayarı ANKA'yı daha da güvenilir hale getiriyor

                                    
                                    
                                    
                                    30.00 fit uçuş irtifası sağlayabilen ANKA 24 saat havada kalabiliyor. Mevsimler olarak değil hemen her hava koşulunda uçuş gerçekleştirebilen İHA, milli uçuş kontrol bilgisayarına sahip.
Milli uçuş kontrol bilgisayarı ANKA'yı daha da güvenilir hale getiriyor 30.00 fit uçuş irtifası sağlayabilen ANKA 24 saat havada kalabiliyor. Mevsimler olarak değil hemen her hava koşulunda uçuş gerçekleştirebilen İHA, milli uçuş kontrol bilgisayarına sahip.
TSK'ya yerli füzelerle donatılmış bir halde teslim edilecek

                                    
                                    
                                    
                                    Uydu üzerinden kontrol kabiliyetiyle diğer emsallerine nazaran çok daha nitelikli bir halde olan ANKA Temmuz 2017’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmesi bekleniyor.
TSK'ya yerli füzelerle donatılmış bir halde teslim edilecek Uydu üzerinden kontrol kabiliyetiyle diğer emsallerine nazaran çok daha nitelikli bir halde olan ANKA Temmuz 2017’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmesi bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >