Sakıncalı Instagram içerikleri buzlanarak gizlenecek

Instagram
Instagram

Instagram, yeni test ettiği özellikle sakıncalı içerikleri buzlayarak gizlemek istiyor. Bireyleri, kendine zarar vermeye ya da intihara özendirmeye çalışan videolar platform üzerinden sansürlenecek. Ayrıntılar haberimizde:

Facebook, Twitter ve Instagram'ın sakıncalı içerikleri filtreleme konusu epeydir gündemde. Geçen yılki düzenlemeler her üç platform için de büyük önem taşıyor ama yeterli değil. Bugün gelinen noktada ise sosyalmedyadaki fotoğraf ya da video içeriklerin doğrudan platform üzerinde buzlanması konuşuluyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte aslında bahsettiğimiz servisler üzerinden intihara teşebbüs ettiren içeriklerin engellenmesi amaçlanıyor. Üç büyük platform da paylaşılan tek birfotoğrafı gördükten sonra kendine zarar verebilecek insanlar olduğunun farkında. Dolayısıyla bu konuda önlem alma ihtiyacı hissediyor. Son örnek ise Instagram'a ait.

Test edilen bu yeni özellik zararlı içeriklerin otomatik olarak platform üzerinden buzlanarak gizlenmesini sağlayacak. Fotoğraf: Android Central.
Test edilen bu yeni özellik zararlı içeriklerin otomatik olarak platform üzerinden buzlanarak gizlenmesini sağlayacak. Fotoğraf: Android Central.

Instagram içerikleri buzlanarak gizlenecek

Şu anda test aşamasındaki bu yöntem sakıncalı içeriklerin buzlanarak gizlenmesini sağlıyor. Buzlanmış ekrana rağmen içeriği görmek isteyen kişilerin ise fotoğraf ya da video üzerine bir kez daha tıklaması gerekiyor. Tabii bu özellik sayesinde çeşitli içerikler 'filtreleme' sayesinde kullanıcıların karşısına hiç çıkmayabilir de...

Aslında sosyal mecraların konu üzerinde hassasiyetle durmasının sebebi son dönemlerde fazlasıyla karşılaşılan intihar olaylarını engellemek. Geçtiğimiz günlerde Instagram üzerinden kendine zarar veren insanları izleyen 14 yaşındaki Molly Russel intihar etmişti. Ailesinin işin peşine düşmesi aslında diğer sosyal medya kullanıcıları için de 'benzer olayların yaşanmaması' konusunda büyük önem taşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >