Samsung, 3 milyar dolarlık patent davasıyla karşı karşıya

Biyometrik tarayıcı
Biyometrik tarayıcı

PACid isimli güvenlik şirketi, Samsung'u tepe seviyesi akıllı telefonlarında kullandığı biyometrik tarayıcılar sebebiyle dava etti. Toplamda 3 milyar dolarlık patent ihlali davasıyla ilgili detaylar haberimizde:

En büyük Android akıllı telefon üreticisi Samsung, yeni bir patent ihlaliyle karşı karşıya. Şirket bu kez de Amerika Birleşik Devletleri merkezli PACid tarafından dava edildi. İddialara göre Samsung'un biyometrik veri şifreleme konusunda üç patenti ihlal ettiği yönünde. Güney Kore'de tepe seviyesi akıllı telefonlardaki satışlar göz önüne bulundurulduğunda ortaya 3 milyar dolarlık bir rakam çıkıyor.

Samsung'un tepe seviyesi modellerinde biyometrik tarayıcı teknolojileri konusunda patent ihlali yaptığı iddia ediliyor.
Samsung'un tepe seviyesi modellerinde biyometrik tarayıcı teknolojileri konusunda patent ihlali yaptığı iddia ediliyor.

"Biyometrik teknolojilerde patent ihlali yapılıyor"

Olayın özüne inmek gerekirse PACid, en tepe seviyesi olan Galaxy S6 / Galaxy S6 edge, Galaxy S7 / Galaxy S7 edge, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde parmak izi tarama, iris tarama ve yüz tanıma gibi biyometrik teknolojilerin patentlerinin ihlal edildiğini ifade ediyor. Bu teknolojilerin yer verildiği her tepe seviyesi modelde ürün başına 3 dolarlık bir ücret alınacağı belirtiliyor. Şimdilik Samsung cephesinden konuyla ilgili bir açıklama ise yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >