Samsung, Galaxy Note 7'nin patlama sebebini açıkladı

Samsung, Galaxy Note 7 patlamalarına ilişkin beklenen açıklamayı uzun bir aradan sonra gerçekleştirdi.

Samsung, uzunca bir süre ardından Galaxy Note 7'lerin patlama ve yanma olaylarıyla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Güney Kore'de düzenlenen basın toplantısında patlamaların net sebebi doğrudan birinci ağızdan açıklanmış oldu.
Samsung, Galaxy Note 7'nin patlama sebebini açıklayacağı tarihi duyurdu

Kısaca patlamaların ve yanmaların tek sebebi batarya olarak açıklandı.
İki farklı sebebi var!

                                    
                                    Araştırma sonucunda ortaya iki farklı seçenek çıktı. Bunlardan ilki kasaların elektrot düzeneği için hayli ufak olmasıydı. Böylece telefon kasası içerisinde sıkışan pil kısa devre yaparak ısınma ve ardından patlama yapıyordu. İkinci sebep ise "negatif elektronların pillerde yanlış konuma yerleştirilmiş olması" kısaca bu sebep de batarya üretimiyle alakalı.
İki farklı sebebi var! Araştırma sonucunda ortaya iki farklı seçenek çıktı. Bunlardan ilki kasaların elektrot düzeneği için hayli ufak olmasıydı. Böylece telefon kasası içerisinde sıkışan pil kısa devre yaparak ısınma ve ardından patlama yapıyordu. İkinci sebep ise "negatif elektronların pillerde yanlış konuma yerleştirilmiş olması" kısaca bu sebep de batarya üretimiyle alakalı.
Güvenli bataryalar da patladı!
Keza, bu aşamadan sonra Samsung Note 7'lerin piyasadaki bataryalarını "güvenli" şeklinde etiket yapıştırarak işaretledi. Lakin değiştirmiş bataryalı telefonlarda dahi çeşitli patlama sorunları yaşandı. Bunun sebebi ise izolasyon bandının delinmesi şeklinde belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >