Samsung Galaxy Note 8'in konsept görüntüsü ortaya çıktı: Dev ekranlı bir telefon geliyor

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy S8'in tanıtılmasıyla birlikte gözler Samsung Galaxy Note 8'e çevrildi. Birkaç ay içinde tanıtılması beklenen büyük ekranlı üst seviye akıllı telefonun konsept fotoğrafları ortaya çıktı.

Samsung cephesinde Şubat sonunda tanıtılan Galaxy S8'in ardından Galaxy Note 8 beklentileri ortaya çıkmaya başladı. Zira Güney Koreli şirketin her yıl olduğu gibi bu sene de benzer bir yöntem uygulayıp, birkaç ay içinde Galaxy Note serisinin yeni modelini sahneye çıkarması bekleniyor.

Galaxy S8'dekine benzer şekilde Infinity Display adı verilen sonsuz bir ekranın sunulacağı Galaxy Note 8'de, elbette bunun haricinde ek özelliklere de yer verilecek. Galaxy Note serisinin en yeni üyesi, özellikle Galaxy S8'deki birtakım eksikleri giderecek gibi görünüyor. Bunlardan birisi elbette S-Pen. Telefonu özellikle kalemle kullanmayı tercih eden ve özel çizimler yapanlar için güncellenen S-Pen önemli yeniliklerle birlikte gelecek.

Galaxy Note 8'in konsept çizimlerinde çift arka kamera yer alıyor. Üstelik bu kameralar alışılmış yan yana dizilim yerine alt alta konumlandırılmış.
Galaxy Note 8'in konsept çizimlerinde çift arka kamera yer alıyor. Üstelik bu kameralar alışılmış yan yana dizilim yerine alt alta konumlandırılmış.

Şu anda Galaxy Note 8'in teknik ya da tasarım detaylarıyla alakalı net bilgiler yok. Ancak, şirkete yakınlığıyla bilinen tasarımcılar konseptler üzerinde çalışmaya devam ediyor. 6.4 inç'lik epeyce büyük bir ekranla gelmesi beklenen Galaxy Note 8'in ekrana dahil edilen parmak izi okuyucu ile önemli bir yenilik gerçekleştireceği belirtiliyor. Zira bu sayede fiziksel ya da dokunmatik herhangi bir düğmeye ihtiyaç olmadan parmak ve ekran temasında kilit açılabilecek.

Ek olarak teknik özellik tarafındaki en önemli ayrıntılardan birkaçı da şu şekilde:

  • Çift arka kamera
  • 4000 mAh kapasitede batarya
  • 6.4 inç 4K+ Infinity Display (5120 x 3200 piksel) ekran
  • Çift hoparlör

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >