Samsung Galaxy S5 kullananlara müjde: Yeni güncelleştirme çıktı

samsung galaxy s5 güncelleme
samsung galaxy s5 güncelleme

Android ekosisteminin en büyük oyuncularından biri olan Samsung, üç yıl önce satışa çıkardığı Galaxy S5 modeli için yeni bir güncelleme yayınladı.

Samsung, bundan üç yıl önce duyurduğu ve hemen akabinde satışa çıkardığı Galaxy S5 modeli için yeni bir güncelleştirme yayınladı. Parmak izi okuyucu, su ya da toz dayanıklılığı gibi dönemin yeni teknolojilerini birçok şirketten önce sunmaya başlayan şirket, Şubat ayı güncellemesiyle birlikte kullanıcılara daha "güvenli" bir Galaxy S5 vadediyor.

İlk çıktığı andan itibaren ülkemizde de yoğun ilgi gören akıllı telefon, öncelikle Android 5.0 Lollipop kurulu olarak gelmiş ve ardından Android 6.0.1 Marshmallow'a kadar yükseltilmişti. 127 MB'lık G900FXXS1CQB5 sürüm numaralı güncelleştirme, güvenliğe ek olarak çeşitli hata düzeltmeleri ve iyileştirmeleri de beraberinde getiriyor.

Şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinde sunulan yeni güncelleştirme, Türkiye'deki Galaxy S5'ler için de dağıtılmaya başlandı. Yani Galaxy S5 kullanıcıları kısa süre içinde yeni güncelleştirmeyi Ayarlar / Telefon Hakkında / Yazılım Güncellemeleri üzerinden takip edebilir ve sisteme kurabilir.

Samsung'un sevilen ve oldukça fazla satan bu telefon için güvenlik güncelleştirmesi yayınlamaya devam edeceği tahmin ediliyor. Ancak, Android'in daha yeni sürümünün doğrudan resmi yollardan Galaxy S5'e gelmesi mümkün değil. Zira Qualcomm, Snapdragon sürücülerini yenilemiyor ve bu yüzden en güncel Android versiyonu olan Nougat'ın bu telefona gelmesi söz konusu değil.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >