Samsung, Galaxy S8 ile yeni bir rekora koşuyor

Samsung Galaxy S8.
Samsung Galaxy S8.

Samsung, şu ana kadar ürettiği en iyi akıllı telefon Galaxy S8 ile satışlarda rekora koşuyor. Şirket, kendi anavatanında bir haftada yüzbinlerce sipariş aldı.

Birkaç hafta önce New York'ta düzenlenen özel etkinlikte tanıtılan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ şu anda Android cephesinin en iyi oyuncularından ikisi. Haliyle telefonun tasarımının yanı sıra teknik tarafta sunduğu performans da en çok merak edilenler arasında.

2017'nin en yüksek performanslı iki telefonu Samsung Galaxy S8 ve LG G6 karşı karşıya!
2017'nin en yüksek performanslı iki telefonu Samsung Galaxy S8 ve LG G6 karşı karşıya!

Şu ana kadar her iki telefonun da birçok farklı testi ortaya çıktı. Fiziksel dayanıklılık testlerine ek olarak, telefon hız ve performans konusunda da hayli yoğun bir değerlendirme sürecinden geçti ve geçmeye de devam ediyor.

Samsung Galaxy S8, tasarım konusunda özellikle ekrandaki "Infinity Display" yani sonsuz ekran yapısıyla dikkat çekiyor.

Galaxy S8 ve Galaxy S8'in merak edilen diğer bir ayrıntısı ise telefonların satış rakamları. Son rakamlara göre Samsung, anavatanı Güney Kore'de bir haftada tam 550 bin sipariş almayı başarmış. Küçük bir kıyaslama yapmak gerekirse Galaxy S7 aynı dönemde yalnızca 100 bin, Galaxy Note 7 ise 200 bin ön sipariş toplayabilmişti. Samsung'un Güney Kore'de yakaladığı bu büyük başarı esasında dünya genelinde de yeni satış rekorunun kırılacağını gösteriyor.

Üretimi ikiye katlama kararı alan şirket yönetimi, patlayan Galaxy Note 7'ler sebebiyle zedelenen imajını Galaxy S8 ile toparlayacak gibi görünüyor. Elbette bu tür yeni bir vaka yaşanmazsa... Telefonun ülkemizde 21 Nisan itibariyle satışa çıkarılacağını da eklemek gerek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >