Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ tanıtıldı, işte tüm teknik detaylar!

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Samsung'un aylardır merakla beklenen yeni nesil akıllı telefonu Galaxy S8, New York'taki özel bir organizasyonla tanıtıldı. İşte yeni akıllı telefonun tüm detayları...

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8, bugün New York'ta gerçekleştirilen özel bir etkinlikle tanıtıldı. Galaxy S6'dan sonraki en büyük tasarım değişikliğini gerçekleştiren Galaxy S8, metal ve cam gövdeyi bir araya getirerek birinci sınıf materyallerle birlikte üst düzey bir kullanıcı deneyimi sunmayı vadediyor. Elbette benzer şekilde Galaxy S8 Plus modelinde de aynı deneyim söz konusu. Zaten teknik özellik olarak aradaki fark yalnızca ekran boyutu ve bataryanın daha yüksek kapasiteli olması.

Ekran: 5.8 inç ekranlı Galaxy S8, Gorilla Glass 5 camla birlikte hayli sağlam bir yapı sunuyor. Böylece çizilme ya da darbelere karşı etkili bir önlem alınmış oluyor. 2960 x 1440 piksel çözünürlük, 571 PPI piksel yoğunluğu ve HDR 10 uyumlu yapı ekranın en önemli detayları arasında yer alıyor. Dolby Vision teknolojisinin desteklenmediğini de eklemek gerek. Galaxy S8 Plus tarafında ise ekran boyutu 0.4 inç yükselerek, 6.2 inç'e çıkıyor. Elbette bununla birlikte Plus modelindeki inç başına düşen piksel sayısında da artış var; büyük ekranlı versiyondaki piksel yoğunluğu 529 PPI. Kavisli yapı yine benzer şekilde iki model için de geçerli.

Gövde: Parlak alüminyum çerçeve, ön / arka kısma yerleştirilen Gorilla Glass 5 cama ek olarak telefonun sıvı ve toz dayanıklılığı sertifikası da (IP68) bulunuyor.

Arka kamera: 12 MP'lik arka kamerada f/1.7 diyafram açıklığı sunuyor. Bu değer, esasında karanlık ortamlarda ve özellikle de geceleri fotoğraf / video çekimlerini daha kaliteli hale getiriyor. Çift faz otomatik algılamalı otomatik netleme sistemi, optik görüntü sabitleme teknolojisi gibi teknolojilerin de yer verildiği arka kamera, 2160 piksel çözünürlükte 30 fps akıcılıkta video kaydı yapabiliyor.

Ön kamera: Arka kameradaki diyafram açıklığı aynı şekilde ön kamerada da sunuluyor. Zira önde de f/1.7 diyafram açıklığıyla düşük ışıkta yüksek performans sağlayan kameraya yer veriliyor. 8 MP çözünürlük desteğiyle birlikte Full HD 30 fps akıcılıkta video çekimi yapılabiliyor.
Yonga seti ve işlemci: Şu ana kadarki en güçlü mobil işlemcinin kullanıldığı Galaxy S8'de Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga setine yer veriliyor. Sekiz çekirdekli olarak tasarlanan ve 4 x Kryo 280 + 4 x Cortex-A5 şeklinde çalışan işlemcilerle birlikte yüksek bir mobil işlem performansı vadediliyor. Qualcomm yonga setine ek olarak bir de Samsung üretimi Exynos 8895 versiyonuna da yer veriliyor. Bu yonga seti de yine sekiz çekidekli tasarlanmış ve 4 x 2 Mongoose + 4 x Cortex-A53 şeklinde görev yapıyor.

Grafik işlem birimi: Qualcomm Snapdragon 835'li versiyonda Adreno 540 grafik işlem birimi bulunuyor. Exynos 8895 versiyonunda ise Mali-G71 isimli GPU'ya yer veriliyor.

Bellek: Samsung, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S8'de varsayılan olarak 4 GB RAM sunuyor. Ancak bazı pazarlarda 6 GB'lık özel versiyonların da satılacağı biliniyor.

Depolama kapasitesi: Telefonda iki farklı depolama alanı sunuluyor, bunlar 64 GB ve 256 GB. Ayrıca microSD kart yuvası sayesinde bu kapasiteyi artırabilmek mümkün. Ayrıca yüksek hızdaki UFS microSD kartlar da destekleniyor.
Batarya: Galaxy S8'de 3000 mAh / Galaxy S8 Plus'ta ise 3500 mAh kapasitede bataryalara yer veriliyor. QuickCharge 2.0 desteğiyle birlikte yüksek hızlı şarj desteği, WPC ve PMA desteğiyle de kablosuz şarj özelliği sunuluyor.

Bağlantı: Tek SIM kart, çift SIM kart desteği (çift SIM kart yalnızca bazı ülkeler için geçerli). LTE-A ve CAT 16 kablosuz bağlantı desteğiyle birlikte teoride 1 Gbps indirme ve 150 Mbps yükleme yapılabiliyor. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 ve NFC gibi bağlantı teknolojileri de destekleniyor. Kablolu bağlantı tarafında ise USB Type C (3.1) sunuluyor.

Diğer detaylar: Parmak izi okuyucu, göz tanıma, yüz algılama, tek hoparlör, AKG kulaklık, Bixby sanal asistan.

Yazılım detayları: Android 7.0 ile birlikte gelen telefon, Samsung'un Grace UX isimli arayüzünü de sunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >