Samsung, New York'ta da yapay zekâ merkezi açtı

Samsung yapay zekâ
Samsung yapay zekâ

Güney Koreli Samsung ABD, Kanada, Kore, Rusya ve İngiltere'nin haricinde New York'a da yapay zekâ merkezi açtı. İki yıl içinde bu merkezde 1000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Her ne kadar şimdilik özellikle teknoloji ve otomobil sektöründe yer alan şirketler yapay zekâ teknolojilerini aktif olarak kullansa da aslında bu sistem her geçen gün daha geniş bir alana yayılıyor. Android ekosisteminin en güçlü oyuncularından biri olan Samsung'un da yapay zekâ pastasındaki payı oldukça büyük. Güney Koreli şirket, son olarak New York'ta açtığı yepyeni bir yapay zekâ merkeziyle çalışmalarını hızlandırıyor.

Samsung'un New York'ta kurduğu yapay zekâ merkezi, bu alanda şirket kapsamındaki altıncı merkez olarak dikkat çekiyor.
Samsung'un New York'ta kurduğu yapay zekâ merkezi, bu alanda şirket kapsamındaki altıncı merkez olarak dikkat çekiyor.

Altıncı yapay zekâ merkezi açıldı

Samsung Research Başkan Yardımcısı Daniel D.Lee tarafından yönetilecek olan bu yapay zekâ merkezi, daha çok robotteknolojilerine odaklanıyor. Yani böylece Samsung cephesinde ABD, Kanada, Kore, Rusya ve İngiltere haricinde yapay zekâ çalışmaları artık New York'ta da gerçekleştiriliyor. Güney Koreli şirketin asıl amacı, yapay zekanın gücüyle birlikte insanların hayatlarını kolaylaştırmak. Hatta konuyla alakalı yapılan her açıklamada da bunun üzerinde duruluyor.

Önümüzdeki iki yıl içinde 1000 kişinin istihdam edilmesi beklenen yeni merkezde çalışmaların hızlanmasıyla birlikte somut projelerin birkaç yılda ortaya çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >