Samsung'a yetişmeye çalışan Apple, ikinciliği Huawei'ye kaptırdı

Huawei
Huawei

Yeni modelini 12 Eylül’de tanıtmak için sabırsızlanan Apple, bu günlerde satış rakamlarında düşük seviyelerde ilerliyor.

Haziran’ın başlarında açıklama yapan Huawei Ürün Merkezi Direktörü Allen Wang, 2016 yılında 139 milyon cihaz satışı gerçekleştiren Huawei şirketinin bu yılın Aralık ayında yüzde 13,2’lik Pazar payına ulaşarak Apple’ı geride bırakmayı başardığını iddia etmişti. Hatta Wang biraz daha ileri giderek ‘’bazı pazarlarda Samsung’u bile geride bıraktık’’ ifadesini kullanmıştı.

Huawei ve Apple'ın arasında kıyasıya bir rekabetten çok fazla söz bile edilmemişken Huawei'nin Apple'ı geçtiği açıklandı.
Huawei ve Apple'ın arasında kıyasıya bir rekabetten çok fazla söz bile edilmemişken Huawei'nin Apple'ı geçtiği açıklandı.

Zaten Çin’de ilk beşe zor giren Apple, buradaki sıralamayı Huawei, Oppo ve Vivo gibi markalara kaptırmıştı. IDC ve Counterpoint Technology Market Research araştırmacıları tarafından paylaşılan bu raporlar yine şaşkınlıkla karşılanmış ve birçok yerde Apple’ın sıralamada gerilemesinin nedeni konuşulmaya başlanmıştı.

Son gelen satış raporlarını kriter alarak bir çalışma oluşturan Counterpoint Research’e göre Huawei, Haziran ve Temmuz aylarında iPhone’u geride bırakmayı başardı. Böylece Ürün Merkezi Direktörü Wang’ın dediğinin doğru olduğu ortaya çıktı. Yani Apple’ı geçmekten bahsettiği durumun gerçeklik payı vardı.

  • İkinciliği ilk defa kaptıran Apple, listenin birincisi Samsung ile yarışmak isterken daha Huawei’yi bile geçememiş oldu.

Rapora göre yılın en fazla satan telefon modelleri ise iPhone 7 ve iPhone 7 Plus oldu.

Huawei'in en iddialı ürünlerinden P10'u incelemek için özel hazırladığımız içeriğe bakabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >