Samsung'dan akıllı cihazları temizlemek için özel mobil uygulama: Device Maintenance

Device Maintenance
Device Maintenance

Android ekosisteminin en büyük oyuncusu olan Samsung, kullanıcıların akıllı telefon ve tabletleri temizleyip hızlandırabilmeleri için yeni bir mobil uygulama geliştirdi.

Samsung, kendi telefonlarına özel olarak geliştirdiği Device Maintenance isimli yeni mobil uygulamasını duyurdu. Gereksiz dosyaları ve uygulamaların bıraktığı çerezleri temizleyerek sistemde boş alan açmaya yarayan bu uygulama, cihazın durumuna yönelik sağlık puanı da veriyor.

Samsung'un yeni mobil uygulaması zararlı yazılımların tespitinden sistemi hızlandırmaya kadar birçok farklı optimizasyon gerçekleştirebiliyor.
Samsung'un yeni mobil uygulaması zararlı yazılımların tespitinden sistemi hızlandırmaya kadar birçok farklı optimizasyon gerçekleştirebiliyor.

Device Maintenance'in temelde birçok farklı hususu göz önünde bulundurarak çeşitli analizler yaptığını ve akıllı telefonların daha hızlı çalışmasını sağladığı belirtmek gerek. Böylece Google Play'de ek bir araç ihtiyacı duyulmadan Samsung'un bu özel uygulamasıyla işlem gerçekleştirilebiliyor.

Hem akıllı telefon hem de tabletlerde kullanılabilen mobil uygulamada başta zararlı yazılım algılama, tek tuşla optimizasyon ve performans modu gibi özel bölümler yer veriliyor. Bu sayede kısa süre içinde işlemleri gerçekleştirip telefon ya da tabletlerin daha hızlı çalışmasını sağlamak mümkün hale geliyor.

Device Maintenance'idenemek isteyenlerin buradaki bağlantıya tıklayıp uygulamayı indirip akabinde sisteme kurması yeterli.

Not: Kapak fotoğrafı GizmoTimes'a aittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >