Samsung'lardaki mavi bildirim ışığı aslında ne anlama geliyor?

Samsung bildirim
Samsung bildirim

Samsung akıllı telefonlardaki mavi LED bildirim ışığı aslında çok önemli bir görevi üstleniyor. Peki ama Samsung'larda mavi, kırmızı ve yeşil şeklinde yanan bildirim ışıkları aslında ne işe yarıyor?

Samsung akıllı telefonlarda solüstkısımda bulunan bildirim paneli, varsayılan olarak mavi, kırmızı ve yeşil şeklinde aydınlanarak kullanıcıları birçok farklı hususta bilgilendiriyor. Üstelik varsayılan olarak sunulan bu renkli bildirimleri kolayca aktif ya da pasif olarak da ayarlayabilmek mümkün. İşte Samsung bildirim ışıkları ve görevleri...

Samsung'larda LED bildirimleri nasıl açılır?

                                    
                                    
                                    Samsung akıllı telefonlarda LED bildirimlerini açmak ya da kapatmak için gerçekleştirilecek işlemler gayet basit. Bunun için öncelikle Ayarlar > Ses ve Bildirimler kısmına erişip; "LED göstergesi" kısmını işaretlemek yeterli. Benzer yöntemle LED bildirimlerini tamamen kapatabilmek de mümkün.
Samsung'larda LED bildirimleri nasıl açılır? Samsung akıllı telefonlarda LED bildirimlerini açmak ya da kapatmak için gerçekleştirilecek işlemler gayet basit. Bunun için öncelikle Ayarlar > Ses ve Bildirimler kısmına erişip; "LED göstergesi" kısmını işaretlemek yeterli. Benzer yöntemle LED bildirimlerini tamamen kapatabilmek de mümkün.
Farklı renkler ayarlamak mümkün mü?

                                    
                                    
                                    Evet, Samsung cihazlarda ek uygulamalar vasıtasıyla LED'lerin farklı renklerde yanmasını sağlayabilmek mümkün. Bunun için Google Play'de yer alan ve ücretsiz olarak indirilebilen LED Controller'ı kurmak yeterli. Akabinde renkler kolayca değiştirilebiliyor. Böylece uygulama bazlı farklı renkler de belirlenebilir. Örneğin WhatsApp'tan herhangi bir mesaj geldiğinde bildirim LED'i mor ya da beyaz olarak aydınlanabilir.
Farklı renkler ayarlamak mümkün mü? Evet, Samsung cihazlarda ek uygulamalar vasıtasıyla LED'lerin farklı renklerde yanmasını sağlayabilmek mümkün. Bunun için Google Play'de yer alan ve ücretsiz olarak indirilebilen LED Controller'ı kurmak yeterli. Akabinde renkler kolayca değiştirilebiliyor. Böylece uygulama bazlı farklı renkler de belirlenebilir. Örneğin WhatsApp'tan herhangi bir mesaj geldiğinde bildirim LED'i mor ya da beyaz olarak aydınlanabilir.
Samsung'lardaki yeşil bildirim ışığı nedir?

                                    
                                    
                                    Ve son olarak yeşil renkli bildirim göstergesi ise cihazın tamamen şarj edildiği anlamına geliyor.
Samsung'lardaki yeşil bildirim ışığı nedir? Ve son olarak yeşil renkli bildirim göstergesi ise cihazın tamamen şarj edildiği anlamına geliyor.
Samsung'lardaki kırmızı bildirim ışığı nedir? 

                                    
                                    
                                    Samsung'lardaki diğer bir bildirim rengi ise kırmızı. Bu bildirim ışığı ise parlayan ve yanıp sönen şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Görevleri ise şöyle:Parlayan: Bir şarj cihazı bağlandığında ve şarj edildiği sırada yanar.Yanıp sönme: Bir şarj cihazı bağlı ama şarj edilmiyorsa yanar.
Samsung'lardaki kırmızı bildirim ışığı nedir? Samsung'lardaki diğer bir bildirim rengi ise kırmızı. Bu bildirim ışığı ise parlayan ve yanıp sönen şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Görevleri ise şöyle:Parlayan: Bir şarj cihazı bağlandığında ve şarj edildiği sırada yanar.Yanıp sönme: Bir şarj cihazı bağlı ama şarj edilmiyorsa yanar.
Samsung'lardaki mavi bildirim ışığı nedir?

                                    
                                    
                                    Samsung akıllı telefonlardaki mavi bildirim ışığı varsayılan olarak iki farklı şekilde kalibre edilmiş. Bunlardan biri titreşim, diğeri ise yanıp sönme. Detaylar ise şöyle:Titreşim: Cihaz açılıp kapandığı durumda yanıyor. Yanıp sönme: Okunmamış bir bildirim olduğu anlamına gelir. Yani cevapsız arama ya da mesaj varsa ve okunmamışsa bu mavi bildirim ışığı yanar. Ayrıca ses kaydı yaparken de yine bu mavi bildirim ışığı yanıp söner.
Samsung'lardaki mavi bildirim ışığı nedir? Samsung akıllı telefonlardaki mavi bildirim ışığı varsayılan olarak iki farklı şekilde kalibre edilmiş. Bunlardan biri titreşim, diğeri ise yanıp sönme. Detaylar ise şöyle:Titreşim: Cihaz açılıp kapandığı durumda yanıyor. Yanıp sönme: Okunmamış bir bildirim olduğu anlamına gelir. Yani cevapsız arama ya da mesaj varsa ve okunmamışsa bu mavi bildirim ışığı yanar. Ayrıca ses kaydı yaparken de yine bu mavi bildirim ışığı yanıp söner.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >