Siber saldırılar otomobil devlerini de vurdu: Renault fabrikalarında üretim durdu!

Siber saldırı
Siber saldırı

Siber saldırıların kapsama alanı her geçen gün artarken, geçen hafta Cuma günü başlayan ve dünya genelinde 150'yi aşkın ülkeyi tehdit eden yeni virüsün otomobil fabrikalarında üretimi durdurduğu ortaya çıktı.

Geçen hafta Cuma günü 74 ülkeye eşzamanlı olarak başlatılan siber saldırılar, şu anda toplamda 150 ülkeye ulaşmış durumda. Elbette bu ülkeler arasında Türkiye de var. Konuyla ilgili olarak kullanıcıları kısa süre içinde uyaran Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı, Windows sistemlerin mutlaka güncel tutulması gerektiğini ve buna ek olarak antivirüs yazılımı kullanılması gerektiğini bildirdi.

Saldırıların kapsama alanı genişlerken, otomobil üreticilerinin de durumdan olumsuz etkilendiği ortaya çıktı. Bu süreçte Renault'un Sandouville ve Bursa'daki fabrikalarında üretim tamamen durdu. Akabindeki süreçte de bilgisayar ve otomasyon sistemlerinin etkilenmesi sebebiyle tedbir amaçlı olarak üretime ara verildi.

Toplamda 200 bin farklı bilgisayarı ve sistemi vuran siber saldırı, yeni ülkelere sıçramaya devam ediyor.
Toplamda 200 bin farklı bilgisayarı ve sistemi vuran siber saldırı, yeni ülkelere sıçramaya devam ediyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan Renault sözcüsü, bazı bölgelerdeki endüstriyel faaliyetlerin geçici olarak askıya alındığını ama konuyla ilgili proaktif önlemlerin alındığını bildirdi. Pazartesi günü itibariyle üretimlerin tekrardan başlatıldığı bilgisi de verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >