Siri hayat kurtardı

Siri hayat kurtardı.
Siri hayat kurtardı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde oluşan ve 16 milyon insanı oldukça zorlayıcı biçimde etkileyen Harvey Kasırgası’nın ardından sel meydana gelmişti. Bu sel sırasında hayati tehlike yaşayan bir genç ve ailesi Siri sayesinde yaşama tutundu.

ABD hatta dünya tarihinin en büyük facialarından biri olan Harvey Kasırgası ve sonrasında oluşmuş olan sel birçok insanın yaşamını derinden etkiledi. 47 kişinin hayatını kaybettiği olay esnasında Houston kenti baştan başa sular altında kaldı. Tyler Frank isimli 14 yaşındaki Orak Hücre Anemisi hastalığıyla mücadele eden genç ve ailesi de olaydan etkilenenler arasındaydı. Genç Tyler, olay sırasında Siri’yi kullanarak sahil güvenlikten yardım istedi.

Tyler Frank ve ailesi Harvey Kasırgası’nın ardından oluşan selde mahsur kaldılar. Bulundukları yeri basan su sonrası hareket etmekte zorlanan aile, Tyler’ın Orak Hücre Krizi’ne girmesiyle birlikte tam olarak çaresiz kaldı. Genç, Siri’den sahil güvenliği aramasını isteyerek kendisinin ve ailesinin hayatını kurtarmayı başardı.

Sahil güvenlik ekipleri olay yerine geldiklerinde sadece yaşlı ve ağır hasta olanları yanlarına alarak geri döndüler. Orak Hücre krizine giren genç ve ailesi olay yerinde kaldılar. Ev ve arabaları sular altında kalan aile ertesi gün tekrar Siri'yi kullanarak yardım istediler. Sahil güvenliğin yeniden gelmesiyle birlikte kurtarılan ve Teksas Çocuk Hastanesi’nde tedavisine devam edilmesi sağlanan Tyler, taburcu olduktan sonra ailesiyle birlikte bir otele yerleştirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >