Snapchat CEO’su Evan Spiegel: Spectacles güneş gözlüğü 150 binden fazla sattı

Spectacles
Spectacles

Haziran ayında Avrupa’da satışa çıkarılan Snapchat güneş gözlüğü Spectacles, ilk etapta hedeflenen rakamlara ulaşmayı başararak 150 bin satış rakamına ulaştı.

Tanıtıldığında büyük bir ilgiyle karşılanan ve satışa çıkacağı tarih merakla beklenen Spectacles, ilk olarak Amerika’da sonrasında ise Avrupa’da piyasaya sürülmüştü. Daha ilk senesinden böyle bir başarı yakalamayı başaran Spectacles’in kaç adet sattığını ise Snapchat CEO’su Evan Spiegel, ürünün 150 binden fazla sattığını duyurdu. Bu rakamın bir teknolojik ürün için çok büyük bir satış olarak görülmesi size saçma gelebilir. Ancak bu ürünü kıyaslayabileceğimiz bir karşı cihaz yok. Yani yeni denenen ve 129 dolar gibi yüksek bir fiyata sahip olan bir ürünün bu kadar satmasını önemli bir başarı olarak görmeliyiz.

Spectacles resmi sitesinde ürün 3 farklı renkte 129 dolardan satılıyor.
Spectacles resmi sitesinde ürün 3 farklı renkte 129 dolardan satılıyor.

Evan Spiegel Spectacles'i iPod ile kıyasladı

Güneş gözlüğü tasarımıyla kameranın güzel harmanlanması sonucunda ortaya çıkarılan cihaz, bir sosyal medya uygulaması için oldukça başarılı bir donanım sayılabilir. Bu ürün sayesinde uygulamayı kullananlar çok daha farklı ve pratik bir şekilde görüntü kaydedip paylaşma şansına sahip olacak. 10 saniyelik kısa video kaydı yapabilen Spectacles’i iPod ile kıyaslayan Evan Spiegel, iPod da ilk senesinde 143 bin adet satmış ve toplamda 300 milyon satış adedine ulaşmıştı dedi. Ancak burada da şunu hatırlatmakta fayda var; iPod çıktığında teknoloji bu kadar yaygın değildi ve bu tarz ürünlerin bulunduğu pazarlar çok azdı ve dolayısıyla ulaşmakta bir o kadar zordu. Şuan böyle bir durum söz konusu değil, kişiler oturduğu yerden ürünü en fazla 48 saat içinde ayağına kadar getirebiliyor.

Spectacles’in teknik özellikleri ise şöyle:

  • -115 dereceye sahip lensler
    -Gözlüğün konulduğu kılıf 4 kez tam şarj sağlıyor
    -Dairesel video kayıtları, geniş açı
    -10 saniyelik görüntü kaydetme
    -Fotoğraf çekebilme, paylaşabilme
    -Çekilen video ve fotoğrafları telefon ile senkronize edebilme
    -Siyah, turkuaz (deniz mavisi) ve mercan renk seçenekleri
    -Gözlük renkleri farklı olsa da boyutları aynı olacak
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >