Sorunlar itinayla çözülür: Galaxy S8'de meydana gelen kırmızı ekran problemi nasıl çözülür?

​Sorunlar itinayla çözülür: Galaxy S8'de meydana gelen kırmızı ekran problemi nasıl çözülür?
​Sorunlar itinayla çözülür: Galaxy S8'de meydana gelen kırmızı ekran problemi nasıl çözülür?

Bazı Samsung Galaxy S8 modellerinde kullanıcıların karşılaştığı kırmızı ekran problemi nasıl çözülür? Cevabı haberimizde...

Samsung'un bu sene tanıttığı üst seviye telefonu Galaxy S8 ve Galaxy S8+ kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir ekrana sahip. Ancak işte her gülün bir dikeni oluyor. Galaxy S8'in dikeni ise ekranda zaman zaman beyaz renklerin kırmızı tonlarında görülmesi.

Hatırlarasanız geçtiğimiz haftalarda bazı Galaxy S8 modellerinde kırmızı ekran problemi ciddi derecede etkisini göstermiş ve açılan her beyaz görüntü neredeyse tamamen kırmızıya dönüşmüştü. Samsung hemen bir güncelleme yayınlayarak bu sorunu çözmüştü. Ancak halen bazı telefonlarda ekran çerçevelerinin etrafındaki beyaz görüntüde kırmızılıklar oluşuyor. Peki, söz konusu problemle karşılaşan Galaxy S8 kullanıcıları bunu nasıl çözebilirler?

Öncelikle telefonun Ayarlar bölümünden Ekran > Ekran Modu kısmına giriyoruz ve arından 'Gelişmiş Seçenekler' seçeneğini seçiyoruz. Bunu seçtikten sonra karşımıza kırmızı, mavi ve yeşil tonların olduğu bir ayar tablosu çıkacak. Burada kırmızı rengi kısarak sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz ancak bu ayarın sorunu çözmeme ihtimali de var. Eğer sorun çözülmezse

bu üç renk ayarının altında bulunan 'Ekran kenarı renk dengesi' seçeneğini seçin. Burada yaşadığınız probleme göre ekranınızı hafif soğuk ya da tamamen soğuğa yaklaştırın ve devam edin.

Burada telefonunuz birkaç kez yeniden başlatılacak bir kaç dakika boyunca bu işlem sürecektir. İşlemin tamamlanmasının ardından ekranınızda artık kırmızıya kaymayan beyaz renkleri görebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >