Sosyal medyada ‘beğenilmeme korkusu’ çığ gibi büyüyor

Sosyal medya bağımlılığı
Sosyal medya bağımlılığı

Uluslararası Sosyal Medya Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre sosyal medya mecralarında yaşanan beğenilmeme korkusu oldukça yüksek seviyelere ulaşmış durumda. Uzmanlar bu durumun psikolojik sorunlara yol açtığını söylüyor.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Yönetim Kurulu Başkanı Said Ercan, sosyal medyada ortaya çıkan beğenilmeme korkusunun insanlarda büyük oranda psikolojik sorunlar yarattığını öne sürdü. Ercan, sosyal medya kullanıcılarına yönelik yapılan araştırmalarında insanların sosyal medyada genellikle beğenilmek için bir şeyler paylaştığını belirtti.

Dünyada son yıllarda sosyal medya kullanan birçok insanda ortaya çıkan kaygı bozukluğunun başka psikolojik problemlere de yol açtığı belirtildi. FOMA ismi verilen kaygı bozukluğunun şiddetli sonuçlar yaratabileceği ve kontrol altına alınması gerektiğinin altı çiziliyor. Said Ercan, "Bu insanlar sürekli sosyal medya için telefona dönüp dönüp bakıyor. Türkiye'de 50 milyon internet kullanıcısı var. Kullanıcılar ortalama 5 dakikada bir telefonuna bakıyor. Yine yapılan araştırmaya göre, cüzdanımızı kaybettiğimizde bunun yanımızda olmadığını 3 saatte fark ediyoruz ama telefonu kaybettiğimizi 5 dakikada anlıyoruz" diyerek durumun vahametini gözler önüne serdi.

Sosyal medyanın insan hayatına büyük ölçüde hakim olduğunu söyleyen Sait Ercan, "Sosyal medyada bir şey paylaştıklarında insanlar hemen 'kaç beğeni oldu, kaç kişi gördü?" diye bakıyor. Sosyal medyada beğenilme kullanıcıları mutlu ediyor. Beğenilmeme ile karşılaşan kullanıcılarda ise psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor. Sosyal medyada beğenilmeme psikolojiyi bozuyor." diyerek sözlerini noktaladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >