Suikastçi örümcek korku saçıyor!

Suikastçi örümcek korku saçıyor!
Suikastçi örümcek korku saçıyor!

Madagaskar'da faaliyet gösteren bir araştırma ekibi, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir örümcek türüyle karşılaşıldığını duyurdu. Bir pelikanı andıran büyük kıskaçlı ağızları örümceği daha da korkunç bir hale getiriyor.

Bir kehribar parçası içerisinde, ilk kez 1854 yılında keşfedilen fakat ortaya çıkışı 50 milyon yıl kadar öncesine dayanan garip bir örümcek türü, nesli tükenmiş organizmalar arasında yer alıyordu. Görünümleri dolayısıyla "pelikan örümceği" ismini alan örümcek Madagaskar'da 18 üyesiyle faaliyetini sürdürüyor.

Başka örümceklerin ağlarına dadanıyor!

2 ile 8 milimetre arasında değişen boyutlarıyla küçük olarak nitelendirilebilen canlılar, görünümlerinin garipliğiyle iyice ilginçleşiyor. Upuzun çene kıskaçları ve enteresan boyunlarıyla unutulmaz bir görüntü sunan örümcekler, suikastçi lakabıyla da biliniyor. Bu canlılar, avlarını yakalamak için ağ örmek yerine geceleri atağa geçerek diğer örümceklerin ördükleri ağlara dadanıyor. Hatta avları olan ev sahibi örümceklere yaklaşırken, onları ürkütmemek için ağdaki diğer av böceklerin titreşimlerini taklit ediyorlar. Yani avcıyı avlamak için avını taklit ederek tam bir suikastçi gibi davranıyorlar.

Güney Yarım Küre'de yaşıyorlar

Görünümü ve avlanma teknikleriyle dikkat çeken bu örümcekler Avustralya, Madagaskar gibi Güney Yarım Küre coğrafyalarında yaşıyor. İncelemelerinin yapılması için binlerce farklı tipteki örümceği mercek altına alan araştırmacılar, 26 farklı türle karşılaştı. Bu türlerde 18 tanesi bilim tarafından ilk defa kayda geçirildi. Her ne kadar hepsi aynı şekilde pelikan çenesine sahip şekilde karşımıza çıksa da, söz konusu 26 farklı türe ayrılmalarının nedeni, üzerindeki desenlerin ve uzantıların farklı şekillerde olmaları olarak nitelendirilebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >