Süper güçler uzay silahlarını konuşlandırdı: Birinci Uzay Savaşı her an başlayabilir

2 tane dünya savaşı gördüğümüz yetmiyormuş gibi şimdi de uzay savaşına tanıklık edebiliriz. Süper güçler Rusya, Çin ve ABD arasındaki rekabet uzaya taşınıyor.

Savaşlar... İnsanlığın en korkunç yüzünü gördüğümüz, vahşet ve nefretin dünyaya hakim olduğu en iğrenç anlar. İki tane dünya savaşı yaşandı, birileri kazandı ancak kaybeden tek taraf vardı: İnsanlık!

2.Dünya Savaşı'ndan sonra iki tane süper güç ortaya çıktı. ABD ve Rusya. Bu iki devlet arasındaki rekabet adına soğuk savaş denen dönemde uzaya da taşındı. Ancak şu an oluşan yeni dünya konjonktüründe bu iki süper güce Çin'in de dahil olmasıyla birlikte rekabet daha da kızıştı ve savaş konumuna kadar geldi. Rusya ve Çin'in geliştirdiği uzun menzile sahip uzay silahlarıyla ABD'nin sahip olduğu iletişim uydularının tüm bağlantıları engellenebilecek.

Rusya ve Çin uzay savaşına hazır

Bu durumu fark eden ABD'li askeri yetkililer hemen hükümetlerini uyarmışlar. Eğer Rusya ve Çin sahip olduğu silahlar ve özel geliştirilmiş uydular ile tüm iletişim ağını gerçekten kesebilecek konumdalarsa, dünyayı istedikleri an iletişim anlamında felce uğratabilirler. Uzaya Ek İşlevsel Bileşen Komutanlığı'nda görev yapan komutan David Buck; "Kendine özgü savunma yetenekleri olmaksızın, yakıt ikmal uçaklarını ya da bir jet üretmeyi hayal edebiliyor musunuz? Dolayısıyla uydularımız risk altındadır ve zemin altyapımız risk altındadır. Ve biz onları koruyup koruyamayacağımızdan emin olmak için çok çalışıyoruz. şeklinde bir açıklama yaptı.

ABD Stratejik Komutanlığı Genel Müdürü John Hyten ise; "Çok iyi bir gözetim ve istihbarat kabiliyetimiz var, bu nedenle inşa edilecek tehditleri görebiliyoruz" diyerek konuya dikkat çekiyor.. "Dolayısıyla kendimizi savunacak yetenekler geliştiriyoruz. Gerçekten bu kadar basit. Rusya, ABD'li muadilleriyle yakınlaşmak ve onları çıkartmak için tasarlanan 'Kosmos 2499' adlı 'kamikaze' uydularını konuşlandırdı" diyerek Rusya'nın bir hareketlilik içinde olduğunu doğruladı.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >