Sürpriz gelişme: Apple yeni iPhone'un kutu içeriğine hızlı şarj aksesuarlarını dahil edebilir

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Apple'ın bu yıl Eylül'de duyuracağı yeni nesil iPhone'ların kutu içeriğine hızlı şarj aksesuarlarını dahil edeceği konuşuluyor. Yani bu sayede kullanıcılar telefonları hızlı şarj etmek için ekstra ücret ödeyip adaptör ve kablo almak zorunda kalmayacak. Detaylar haberimizde...

Yeni nesil iPhone'ların fiziksel detayları ortaya çıkmaya devam ederken bir yandan da yonga setleriyle ilgili detaylar netleşiyor. Geçtiğimiz haftalarda 7nm üretim mimarisiyle tasarlanan Apple A12 yongasının ilk ayrıntılarıyla birlikte TSMC'nin büyük kazanç elde edeceği belli olmuştu. Son olarak ürünlerin kutu içeriklerine dair söylentiler de paylaşıldı.

Yeni iPhone'ların tasarım prototiplerinden biri.
Yeni iPhone'ların tasarım prototiplerinden biri.

Üç farklı model geliyor

Daha önce de sıkça dile getirdiğimiz gibi yeni iPhone'ların üç farklı modelle kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Bunlar arasında 5.8 inç ekranlı ikinci nesil iPhone X ilk sırada yer alıyor. Ayrıca büyük ekran isteyenler için de ek olarak bir Plus modelinin tanıtılması söz konusu. Bu modeldeki ekran boyutunun ise 0.3 inç artırılarak 6.1 inç seviyesine çıkartılacağı öngörülüyor. Elbette işin bir de yeni nesil iPhone SE boyutu var. Eski akıllı telefona oranla tasarım konusunda çeşitli yenilikler barındıracak olan bu yeni model aynı zamanda performans hususunda da kullanıcıları memnun edecek düzeye yükseltilecek gibi görünüyor. En azından söylentiler bu yönde. Peki ama haberimizin ana konusuna geri döndüğümüzde, kutu içeriğinde neler bekleniyor?

Yeni iPhone'ların kutu içeriğinden çıkması beklenen adaptörün 18W olacağı ve buna ek olarak hızlı şarj için Lightning kabloya da yer verileceği söyleniyor.
Yeni iPhone'ların kutu içeriğinden çıkması beklenen adaptörün 18W olacağı ve buna ek olarak hızlı şarj için Lightning kabloya da yer verileceği söyleniyor.

Hızlı şarj adaptörü ve kablosu kutudan gelebilir

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X ile hızlı şarj teknolojisinin benzer şekilde az önce bahsettiğimiz yeni modellerde de yer alacağı aşikar. Ancak geçen sene Eylül'de tanıtılan üç modelde ne yazık ki hızlı şarj için gerekli olan kablo kutu içeriğinden gelmiyor ve kullanıcılar bu sistem sayesinde telefonları hızlı şarj edebilmek için ekstra kablo ve adaptör satın alması gerekiyordu. Fakat yeni nesil iPhone'larla birlikte bu sorunun ortadan kalkacağından bahsediliyor. Yani artık kullanıcılar iPhone'ları satın aldığında hızlı şarj edebilecekleri adaptör ve kabloyu da kutu içeriğinde bulabilecekler.

Kutuda yer verilecek olan 18W'lık USB-C güç adaptörü ve USB-C Lightning kablosuyla birlikte hızlı şarj için geçerli olan ekipmanın tamamının yeni iPhone'ların kutusunda yer alması bekleniyor. Buradaki en önemli hususlardan birisi de elbette ürünün satış fiyatına etkisi. Mevcut şartlarda Apple'dan iPhone 8 serisi ya da iPhone X'u şarj etmek için ek satın almak gereken adaptör ve kablonun maliyeti hayli yüksek. Dolayısıyla kutu içeriğine bu bileşenlerin dahil edilmiş olması yeni modellerde fiyatlara nasıl yansıtılacak merak konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >